5/9/08

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Μιά νέα στήλη εγκαινιάζουμε από σήμερα ύστερα από τη στήλη άλατος και τη στήλη τη νικήτρια του ΠΡΟΠΟ. Μιά στήλη μαγειρικής προσφορά σε όλες τις αγνές και τίμιες νοικοκυρές που όλες τους διαβάζουν καθημερινά Κωλότριχες, προσφορά στην ελληνίδα Μάνα, την αγρότισσα, την φοιτήτρια, την εργάτρια, την art director, την executive manager, την το πρωί μαθήτρια, την το βράδυ πόρνη.

Απλές και εύκολες συνταγές με υλικά που βρίσκονται παντού και σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και όχι σαν των άλλων που γιά να βρεις τα υλικά τους πρέπει να τρέχεις από Μαρόκο μέχρι Σίκινο και από Γουαδαλαχάρα μέχρι μάντρες οικοδομών. Ονόματα δε λέω όλοι καταλαβαίνετε ότι εννοώ το Μαμαλάκη κι αυτή τη βλάχα τη Μυρσίνη τη Λαμπράκη του ΣΚΑΙ.

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε να αφήσουμε τις μαλακίες, τη φλυαρία και τις πούτσες τις μπλε και να περάσουμε κατευθείαν στο ψητό. Ναι καλές μου φίλες και φίλοι. Καλά καταλάβατε θα ψήσουμε, ανάψτε όλοι τους φούρνους σας στους 560 βαθμούς, ξεβρακωθείτε γιατί θα κάνει ζέστη, στηθείτε και περιμένετε να ακούσετε την απλή αυτή συνταγή.

Το βασικό της υλικό υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Μιά πένσα χρειαζόμαστε, λαδάκι και πατάτες και ετοιμαστείτε γιά "Πένσα ψητή στο φούρνο με πατάτες". Μη βάλετε αυτές με τα πλαστικά χερούλια γιατί θα λιώσουν στο φούρνο.

Παίρνουμε λοιπόν μιά πένσα και την βάζουμε από βραδύς να μουλιάσει σε μιά λεκανίτσα με νερό. Από δω και μπρος με υποκοριστικούλια θα μιλάω σαν την κραγμένη και την ξεφωνημένη διότι έτσι μιλάνε όλοι όσοι παρουσιάζουν μαγειρική. Λεκανίτσα λοιπόν με νεράκι, την πενσούλα μας από το βραδάκι μούλιασμα και την επόμενη μέρα πρωί πρωί με την αυγή μόλις λαλήσει ο πρώτος την βγάζουμε την στίβουμε να φύγουν τα υγρά της.

Πιάνουμε το ταψάκι μας το αλοίφουμε με βαλβολίνες και ελαιόλαδο αγνό παρθένο (γιά σιγουριά χώστε του ένα δάχτυλο), και μέσα ρίχνουμε την πενσούλα μας και τις πατατούλες μας όχι με τα φλούδια, σε κάποιες άσχετες το λέω, και γαρνίρουμε με πρόκες τις χοντρές τις 19Χ45. Αν θέλουμε στρώνουμε από πάνω λαμαρινούλα την επίπεδη την γαλβανιζέ.

Το φαγητούλι μας τώρα είναι έτοιμο γιά ψήσιμο το βάζουμε στο φούρνο αρπάζουμε το κέντημα μας ή το πλεκτό μας ή ένα άρλεκιν και περιμένουμε να ψηθεί. Αφού ψηθεί, το βγάζουμε το σερβίρουμε και καλούμε το Λάκη Γαβαλά με τη Βάνα Μπάρμπα και τους το δίνουμε να το φάνε. Αφού πρώτα βέβαια έχουμε φύγει από το σπίτι, έχουμε κλειδώσει και έχουμε κόψει το τηλέφωνο.

Καλή τους όρεξη.

2 ΜΙΛΗΣΑΝ:

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2008 στις 11:55 μ.μ.  

Το αρλεκιν δεν το συνιστω. Γιατι με ενα αρλεκιν ξεχνιεσε ,οποτε καταλαβαινης.

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:02 μ.μ.  

][ Απίστευτο, το έκανα και έπιασε!...κέρασα ένα μεζέ τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και αφού έκανε ένα απότομο τίναγμα στο δεξί γάμα της εστίας του, κείτεται νεκρός στο ταβάνι!...ξαφνικά βρέθηκα με δύο σπίτια!...είμαι πλούσιος!...σ΄ ευχαριστώ!...πάω να διαβάσω και τα άλλα τώρα! ][

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP