11/8/08

ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ

Η εγκατάλειψη της κωλότριχας στην τύχη της μπορεί να οδηγήσει στο παραπάνω ελεεινό, κατάπτυστο, εμετικό, αηδιαστικό, βρωμερό και τρισάθλιο αποτέλεσμα.

Το πέρασμα του χρόνου έχει επιπτώσεις ακόμη και στις κωλότριχες μας. Η διάμετρος της κωλότριχας αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και ο κύκλος ανάπτυξής της επιβραδύνεται.

Ταυτόχρονα η παραγωγή σμήγματος ελαττώνεται με αποτέλεσμα από τις 100 περίπου κωλότριχες που "χάνονται" καθημερινά να αντικαθίστανται μόλις οι 80. Το κωλοτρυπιδόμαλλο αραιώνει δείχνει ξηρό, άτονο και θαμπό.


Για να προστατέψετε τις κωλότριχες σας αποφύγετε

*Τις συνεχείς χημικές εργασίες (βαφή, περμανάντ, κωλοδάχτυλο) του κομμωτηρίου, γιατί επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη εύθραυστη κωλότριχα.

*Περιορίστε όσο μπορείτε τη χρήση ζεστού σεσουάρ και κωλοτρυπιδόλουτρου.

*Επιλέξτε για το χτένισμα μία βούρτσα με μαλακές τρίχες για να αποφύγετε το "σπάσιμο".

*Αναζητήστε ένα ήπιο σαμπουάν και μην παραλείπετε το ενυδατικό κωλοδάχτυλο δύο φορές την εβδομάδα.


Υπάρχουν φυσικές συνταγές για υγιείς κωλότριχες τις οποίες μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτιάξετε στο σπίτι.

*Μάσκα για λάμψη και ενυδάτωση: Για να δώσετε στις κωλότριχες σας φυσική γυαλάδα, λιώστε μιά ντομάτα, στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ακουαφόρτε και ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό φρένων. Ανακατέψτε το μείγμα καλά και τρίψτε με αυτό απαλά τις κωλότριχες σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια λούστε τες και βάλτε και δύο δάχτυλα .

*Για λαμπερές κωλότριχες:
Στύψτε μισό λεμόνι σε μισό λίτρο βενζίνη και βρέξτε τις κωλότριχες σας αφού έχετε πρώτα τις έχετε λούσει κανονικά. Αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά τις κωλότριχες σας και βάλτε τους φωτιά.

*Για κωλότριχες με όγκο:
Αν οι κωλότριχες σας δεν έχουν όγκο, φαίνονται άτονες και θαμπές, βάλτε τρεις κουταλιές της σούπας πινέζες σε μισή κούπα καυτό λάδι. Αφού τις λούσετε κανονικά βρέξτε στη συνέχεια με αυτό το μείγμα τις κωλότριχες σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. Οι πινέζες θα τους δώσουν λάμψη και όγκο.

*Κατά της κωλοτριχοπιτυρίδας:
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο: 1. Βράστε 1 κούπα νέφτι, 3 κουταλιές της σούπας κοφτό μακαρονάκι μαζί με μερικά φύλλα κάκτου ή σταχυού. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα φύλλα και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κωλοτρυπίδας. Αφήστε τις κωλότριχες σας να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς να τις ξεπλύνετε. 2. Βράστε μία κούπα φλισκούνι και ρίξτε δύο κουταλιές αλευρόκολλα. Αφήστε το υγρό να κρυώσει και στη συνέχεια κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κωλοτρυπίδας και των κωλομερίων. Αφήστε τις κωλότριχες σας να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς να τις ξεπλύνετε.

*Κατά της ψαλίδας: Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάσπη, 2 κουταλάκια εμετό σκιούρου και ένα καβουροπόδαρο. Απλώστε το μίγμα στις άκρες των κωλοτριχών και τυλίξτε τις μέσα σε ένα καπελάκι μπάνιου ή με μία πλαστική σακούλα σκουπιδιών για μισή ώρα. Ξεπλύνετε τις κωλότριχες με χλιαρό νερό και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. Ότι περισσέψει πιείτε το.

4 ΜΙΛΗΣΑΝ:

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2008 στις 9:40 μ.μ.  

Ειναι αυτο που ελεγε ο παπους ,οταν γεραση οανθρωπος ο κωλος του φαρδαινη που και να τον γαμησουνε δεν το καταλαβαινη

Asshair Stylist 11 Αυγούστου 2008 στις 10:22 μ.μ.  

Γειά σου ρε Νικόλα με τις μαντινάδες σου ! Δε σε προλαβαίνω ρε συ στα σχόλια πολυβόλο είσαι !

Ανώνυμος 12 Αυγούστου 2008 στις 9:21 μ.μ.  

Είσαι πρώτος...!!!!!

Ανώνυμος 12 Αυγούστου 2008 στις 10:59 μ.μ.  

Και που να γνωρισης τον παπου μου με την τρελα που κουβαλαη εφτασε 97 χρονων ζη και βασιλευη καιτα εχη 400.Την τρελα του και την ταση να αυτοσαρκαζετε,την εχω κληρονομηση και εγω,μακαρι να φτασω και τα χρονια του με υγεια οπως εκεινος.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP