11/4/09

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Καθήστε και σκεφτείτε πόσα λεφτά δίνετε κάθε μήνα γιά κωλόχαρτο. Σταματήστε γιά λίγο κάθε δραστηριότητα κοιτάξτε το ταβάνι και αναλογιστείτε πόσα λεφτά μπορείτε να γλυτώσετε αν περιορίσετε την κατανάλωση αυτού του φαινομενικά φτηνού προιόντος, αλλά στην ουσία ύπουλου και καταστρεπτικού γιά την τσέπη μας.

Το αγαπημένο σας ιστολόγιο, δίνει μερικές απλές αλλά ταυτόχρονα και σωτήριες γιά τα ευρώ μας συμβουλές και συμβάλλει τα μάλα στην οικιακή οικονομία, στη μείωση του οικογενειακού ελλείματος και την αύξηση της ρευστότητας :

- Στουπιά. Ναι μη μου ξυνίζετε τα μούτρα, καλά ακούσατε. Καταργήστε το κωλόχαρτο και χρησιμοποιείστε στουπιά. Βέβαια η τουαλέτα σας μπορεί να μοιάσει με συνεργείο, αλλά σκεφτείτε μόνο πόσα άλλα πράγματα, πιό χρήσιμα μπορείτε να αγοράσετε με τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε. Γιά τους επισκέπτες αρκεί απλά μιά προειδοποιητική πινακίδα : "Δεν διατείθεται χαρτί υγείας. Όποιος θέλει μπορεί να φέρνει από το σπίτι του." Ή απλά χρεώστε το. Στα συν η απολαυστική στην κωλοτρυπίθρα υφή του στουπιού.

- Εφημερίδες. Παλιά όταν η τουαλέτα ήταν έξω από το σπίτι, κάτι χιλιόμετρα, σκουπιζότανε ο κόσμος με εφημερίδες. Βέβαια τότε οι εφημερίδες είχαν υψηλές κυκλοφορίες, τις έβρισκες παντού, ήταν φτηνές, έπαιρνες δυο-τρεις άνετα γιά σφαιρική ενημέρωση και σφαιρικό σκούπισμα. Και τώρα όμως αν αγοράζεις εφημερίδες, μην τις πετάς, αντικατέστησε με αυτές το χαρτί υγείας, μετά από μερικά σκουπίσματα θα το συνηθίσεις και θα σου αρέσει, δώσε μιά ευκαιρία στον πολύπαθο Τύπο που βλέπει τις κυκλοφορίες του να κατρακυλάνε χρόνο με το χρόνο, να ανακάμψει. Πρόσεξε μόνο μην ξεχάσεις μέσα κανένα DVD και σκουπιστείς με αυτό και αυτοτραυματιστείς. Ή ακόμη χειρότερα να σκουπιστείς με το κουπόνι των 10.000 ευρώ ή του τζιπ.

- Σκουπίσου ξανά και ξανά με το ίδιο κομμάτι κωλόχαρτου. Αν ψάξεις το καλαθάκι θα βρεις δεκάδες κομμάτια χρησιμοποιημένου χαρτιού με ελάχιστο σκατό επάνω. Απαράδεκτο στης ακρίβειας τον καιρό και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Τα χαρτιά αυτά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, φτάνει να τα αφήσεις μιά-δυό μέρες να ξεραθεί λιγάκι το κόπρανο. Μην σιχαίνεσε, τα σκατά σου είναι.

- Μην κόβεις μεγάλο σε μήκος κομμάτι χαρτιού, επιπλέον δίπλωσε το όσες φορές σε παίρνει. Διπλώνεις μία σκουπίζεις. Διπλώνεις δεύτερη ξανασκουπίζεις, ξαναδίπλωσε ξανασκουπίσου, μέχρι να γίνει από το δίπλωμα σχεδόν αόρατο. Ξέρω περίπτωση ανθρώπου που σκουπίζεται με χαρτοπόλεμο και μάλιστα πολλές φορές διπλωμένο.

- Κλέβε χαρτί υγείας από τη δουλειά σου, από καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μέχρι και από το γείτονα που πήγες επίσκεψη. Κλέβε κωλόχαρτο από όπου βρεις, κλέβε από τουαλέτες δημοσίων υπηρεσιών και νοσοκομείων, κλέβε από δημόσια ουρητήρια και μπουρδέλα. Μόνο μην σε πετύχει η Ντόρα η εξερευνήτρια και σε αρχίσει στα "μην κλέβεις κλέφτη, μην κλέβεις κλέφτη ...".

- Πάρε τηλέφωνο το ΣΚΑΙ και δώστου ιδέες γιά την επόμενη οικολογική του καμπάνια. Πρότεινε του μιά ώρα χωρίς χαρτί υγείας. Σώσε τον πλανήτη από την αλόγιστη σπατάλη κωλόχαρτου.

- Κάνε ότι ο κύριος στην φωτογραφία μόνο πρόσεξε να είναι αγελάδα και όχι ο ταύρος και σου χώσει τίποτε άλλο ...

UPDATE : Δες το αποκαλυπτικό βίντεο που ανέβηκε στο Κωλότριχες Γιουτούμπ Τσάνελ, διότι εμείς εδώ πάντα μιλάμε με στοιχεία και ντοκουμέντα.

12 ΜΙΛΗΣΑΝ:

gnostosagnostos 12 Απριλίου 2009 στις 1:33 π.μ.  

το νερακι το ξεχασες!
απλα τουρλονουμε τον κωλο μας και το καταβρεχουμε μεχρι να γινει ππεντακαθαρος!
χαχαχα

Asshair Stylist 12 Απριλίου 2009 στις 1:05 μ.μ.  

Είπαμε οικονομία. Το νερό είναι πανάκριβο σε σχέση με το κωλόχαρτο, άσε που δεν θέλω μπλεξίματα με τον ΣΚΑΙ.

tiktos 12 Απριλίου 2009 στις 8:32 μ.μ.  

Οφείλω να σας ενημερώσω οτι τα στουπιά ειναι εξίσου ακριβά με τα κωλόχαρτα.Εφημερίδα έχω να αγοράσω αρκετούς μήνες και δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.Οι γείτονες έχουν κλειδωμένα τα κωλόχαρτά τους.Με τον ΣΚΑΙ δεν έχω πάρε δώσε.Το σκέφτηκα από δώ το σκέφτηκα από κει,τελικά η πιο οικονομική λυση είναι να αγοράσω αγελάδα

delfinoula 12 Απριλίου 2009 στις 10:25 μ.μ.  

μπορούμε να πέρνουμε και φύλλα από τα δέντρα. Να γλιτώσουν κι από το καθάρισμα οι οδοκαθαριστές....

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 11:51 π.μ.  

Εναλλακτικα μπορουμε να χρησιμοποιουμε και χαρτομαντηλα, πετσετες, μαντηλια καλαματιανα, τσεμπερια, σεντονια, κουρτινες, πανια, παλια T-Shirts, φανελες και πουκαμισα που δεν μας κανουν πλεον η δεν ειναι της μοδας, σελιδες απο τα παλια μας τετραδια και τα σχολικα βιβλια που τα εχουμε μουντζουρωσει και δεν τα χρειαζομαστε, τα γεματα λαθη τεστ σε κολλες αναφορας που δεν θελουμε να τα θυμομαστε, παλιους λογαριασμους ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α., πολυμεταχειρισμενα σφουγγαρακια μπανιου η κουζινας...
Δεν θελει κοπο...Θελει τροπο!

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 στις 2:04 μ.μ.  

Συνεχεια απο το προηγουμενο: Και οι αφισες, ειδικα αυτες πολιτικων και των κομματων τους ενδυκνεινται για το σκουπισμα, εαν μας ληξει το κωλοχαρτο...

Πέτρος 13 Απριλίου 2009 στις 2:15 μ.μ.  

Μάλλον θέλετε κανά σκατοσμπρώχτη να σας βουλώσει την τρύπα άπαξ δια παντός, ώστε να γλυτώσουν και τα καημένα τα δέντρα.

apneagr 14 Απριλίου 2009 στις 12:40 π.μ.  

Καλό Πάσχα ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ με υγεία...
apneagr

τολης 14 Απριλίου 2009 στις 3:34 μ.μ.  

ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ
ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΕΡΕΘΙΖΕΙ ΤΗΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ
ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΞΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΥΛΕΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΒΡΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΕΣΤΗ

Ανώνυμος 21 Απριλίου 2009 στις 11:00 π.μ.  

-"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. [reporter gr]
-Γεια σο Πετρό[άγνωστος],ωραία τα λες και καλή μπαλιά μας έδωσες σήμερα, σε αλήστου μνήμης επέτειο.
-Ναι αλλά μήπως ξέχασες να μας πεις ότι οι τραπεζίτες, προτιμούν τον έλεγχο της MIG[ή άλλων φορέων, που έχουν συγκεντρωμένο χρήμα] και ο ο Migogian [πίσω υπάρχουν άλλοι] ξέρει να πληρώνει καλά, τους βασικούς εταιρικούς μέτοχους[όπως στην Vivartia].
-Αυτό άλλωστε συμβαίνει παγκόσμια, όταν μεγάλες επιχειρήσεις με πολλά χρόνια ζωής, περνούν εν μια νυκτί και αντί πινακίου φακής[φαινομενικά],σε ύποπτα εθνο-οικονομικά κέντρα. -Έτσι τον νεοφιλελευθερισμό [απαιτεί κάποιου είδους ταξική συναίνεση] και τον νεοσυντηρητισμό[περίπου στρατιωτικοποίηση , αντί για συναίνεση ως μέσου ελέγχου, με πρόσχημα την τρομοκρατία] , τώρα νέο ξετσίπωτο τέρας > ...ισμου έρχεται, έφθασε, ο "οικονομικός νεοφασισμός" παρέα με την γαιοοικονομοπολιτική κρίση και αστάθεια[USA,CHINA και το χρέος της πρώτης προς την δεύτερη] . - Μέσα τα κεφάλια, σε πενήντα χρόνια θα ξαναπάρει ανάσα ο πλανήτης. -Ο νοών, νοήτω .-
[Γ.Κ]

alex56k 2 Ιανουαρίου 2014 στις 7:21 π.μ.  

Το ποιό απλό απ´όλα είναι να σταματήσουμε να τρώμε.
Κατ´αυτό τον τρόπο κάνουμε δίαιτα και τ´αυτόχρονα οικονομία.
Άντε γειά και μη χειρότερα._

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2014 στις 6:18 π.μ.  

Με λένε Κατερίνα Κασκαντίρη και μου αρέσει να γαμιέμαι ασύστολα από όλες τις τρύπες μου. Επειδή όμως είμαι ψιλομπάζο, αναγκάζομαι να πληρώνω για να μου κάτσουν (συνήθως Αλβανοί ή Πακιστανοί). Η μπουρδελο-οικογένειά μου που κατέχει τους Μύλους Μάρρα στην Κόρινθο με έστειλε στην Αθήνα να σπουδάσω Νομική αλλά εγώ το μυαλό μου το έχω στα κωλόμπαρα και στο πώς θα γεμίσω το μουνί μου με κρέας!

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP