26/3/09

ΣΒΗΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ-ΚΛΑΣΕ ΑΡΧΙΔΙΑ-ΚΑΝΕ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Αργήσαμε αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Μέσα σε 5 ημέρες το γκρουπ στο facebook ενάντια στην απίστευτη παπαριά του να κλείσουμε γιά μιά ώρα τα φώτα και καλά δηλώνοντας ευαίσθητοι γιά το περιβάλλον, απαριθμεί 500 μέλη που αυξάνονται συνεχώς με γεωμετρική πρόοδο.

Η Ελλάδα λένε, είναι πρώτη σε συμμετοχές σε αυτή τη μαλακία, πάντα είναι πρώτη στις μαλακίες, στο κάπνισμα, στη διαφθορά, στα ατυχήματα, τώρα και στην ηλιθιότητα.

Το αστείο είναι ότι ο πρώτος φορέας που προσέτρεξε να δηλώσει συμμετοχή είναι το ίδιο το Κράτος μέσω των υπουργείων, των δήμων, των κοινοτήτων, των σχολείων και διαφόρων άλλων υπηρεσιών που δεν είναι τόσο γρήγορες όταν πρέπει να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να βάλει όλους αυτούς που βιάστηκαν να δηλώσουν επαναστάτες του διακόπτη, σε υποψίες ότι θα συμμετάσχουν σε κάτι στημένο, πουλημένο και καθοθηγούμενο.

Σβήσε λοιπόν τα φώτα μαζί με τον Κακλαμάνη με τον οποίο έπαιζες μπουνιές πριν λίγο καιρό γιά τα τελευταία δέντρα των Πατησίων που ήθελε να τα κουρέψει γιά να σου φτιάξει πάρκινγκ να βάζεις το κωλάμαξο σου. Σβήσε τα φώτα μαζί με τον Παυλόπουλο, που άρχισε να μοιράζει εγκυκλίους δεξιά και αριστερά καλώντας υπηρεσίες γιά συμμετοχή.

Σβήσε τα φώτα και πέσε γιά ύπνο, δυστυχώς όμως από αυτόν τον ύπνο δεν θα ξυπνήσεις ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

22 ΜΙΛΗΣΑΝ:

Tyler Durden 26 Μαρτίου 2009 στις 10:05 μ.μ.  

πολύ σωστός!!!

make love not work 26 Μαρτίου 2009 στις 10:50 μ.μ.  

Μάλλον όμως μας έσβησαν το group.

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2009 στις 10:59 μ.μ.  

Ευχαριστώ για την αναφορά.

Makis 26 Μαρτίου 2009 στις 11:05 μ.μ.  

Εκτός από φώτα μέσα-έξω αναμμένα σκέφτομαι να ανάψω και προβολέα αεράμυνας στην ταράτσα την Ώρα της Παπαριάς

ΡF 27 Μαρτίου 2009 στις 12:21 π.μ.  

Εκτός του ότι πρόκειται για εντελώς μεγάλη παπαριά, μας έχει πρήξει ο ΣΚΑΙ συνεχώς με τις διαφημίσεις στην τηλεόραση και κυρίως στο ραδιόφωνο.
Και φυσικά αυτός ο Μπ. Παπαδημητρίου το διαφημίζει 2-3 φορές σε κάθε εκπομπή του (όπως έκανε και με την άλλη μεγάλη παπαριά του ΣΚΑΙ, τους Μεγάλους Έλληνες). Όμως όταν στην χθεσινή εκπομπή (περίπου από το 23:55) ο καλεσμένος του κ. Μωυσής (πρώην διευθ. ΔΕΗ) του είπε ότι αν το 1/10 του διαφημιστικού χρόνου για την μαλακία (δικό μου επίθετο) αυτή το δίναν για ουσιώδη ενημέρωση για την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Μπάμπης το έκανε γαργάρα.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 στις 2:16 π.μ.  

Αν δεν υπήρχε ο ΣΚΑΙ να διοργανώσει όλη αυτή τη "μούφα" δεν θα σου δινε την ευκαιρία να δημοσιεύσεις αυτο το άρθρο. Αν δεν υπήρχε αυτό το άρθρο δεν θα μου έδινε την ευκαιρία να δω και την άλλη όψη του νομίσματος. +1 στο ΣΚΑΙ +10 στις ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ.
Ας μη μένουμε στην κριτική, ας προτέινουμε κάτι, ας κάνουμε κάτι γι το περιβάλλον... OikologosTisPlakas

Tyler Durden 27 Μαρτίου 2009 στις 9:06 π.μ.  

για μένα είναι μια ανούσια ενέργεια όπως οι ευχές της πρωτοχρονιάς και των γιορτών, όπως οι διάφορες ημέρες για τα ζώα, τη γη, το περιβάλλον τη γυναίκα, κλπ, που τους θυμόμαστε μόνο μια μέρα και όλη την υπόλοιπη χρονιά συνεχίζουμε την πεπατημένη.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που την αγκάλιασε και η κυβέρνηση των λιγνιτών, του λιθάνθρακα και της δυνητικής πυρηνικής ενέργειας. Τζαμπαμάγκες που νομίζουν ότι βάφουν αυγά με πορδές.

Μια μέρα σαν την 28 Μαρτίου θα έιχε νόημα αν ήταν κλιμακούμενη και με κάποια δημιουργικότητα η αποχή από το ρεύμα, αν πχ φέτος ήταν 2 ή παραπάνω ώρες, αν ορίζονταν και δεύτερη ή τρίτη μέρα τη χρονιά, ώστε η συνεχής αύξηση του χρόνου να μας έβαζε και σε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό για το πώς θα περάσουμε αυτό το αποηλεκτρικοποιημένο χρονικό διάστημα.

Αν οι θεσμικές-πλέον περιβαλλοντικές τεχνοκρατικές οργανώσεις WWF & Greenpeace που θέλουν να αντικαταστήσουν υποχρεωτικά τη χολέρα με πανούκλα (τις ενεργοβόρες αλλά ακίνδυνες λάμπες πυράκτωσης με τις χαμηλής κατανάλωσης αλλά τοξικές και με ακτινοβολία) ξέφευγαν λίγο από την μονοδιάστατη σκέψη του μάρκετινγκ των δημόσιων σχέσεων και του τεχνικρατισμού, θα ξαναθυμόντουσαν ίσως τις μέρες του αγνού και πρωτοπόρου οικολογικού κινήματος και θα πρότειναν αποτελεσματικότερες και πιο δημιουργικές προτάσεις, όπως η παραπάνω, η οποία θα μπορούσε να γίνει και υπό μορφή παιχνιδιού μια φορά τη βδομάδα, ίσως και μια φορά την ημέρα ίσως και για 2 ώρες την ημέρα, να βιώσουμε ξεχασμένες αισθήσεις, να δούμε τον κόσμο και τους γύρω μας με άλλα μάτια, υπο τη φλόγα του κεριού, του φεγγαριού, των άστρων….

Ασφαιρα πυρά είναι, αυτή η ενέργεια δεν διαφέρει σε αποτελεσματικότητα από μια λιτανεία για τον εξορκισμό του κακού (κλιματική αλλαγή στην προκειμένη) ήδη υπάρχει και αντικίνημα που λέει ανάψτε τα πάντα αυτή τη μέρα. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να μην κάνω τιποτε, να περασω εκείνη την ώρα όπως κάθε άλλη, ούτε παραπάνω ούτε καθόλου φώτα.

Alex 27 Μαρτίου 2009 στις 11:25 π.μ.  

Mpravo Dimitris.

Poli sostos

tiktos 27 Μαρτίου 2009 στις 12:38 μ.μ.  

Η ώρα της γης έφτασε.Η επανάσταση του διακόπτη ξεκινά.Άναψε και εσύ ένα φως.ΜΠΟΡΕΙΣ

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 στις 1:08 μ.μ.  

Σβήστε τα φώτα, ανοίξτε όμως τα μάτια σας...
http://nafpaktos.pblogs.gr/2009/03/sbhste-ta-fwta-anoixte-omws-ta-matia-sas.html

pronova 27 Μαρτίου 2009 στις 2:51 μ.μ.  

Ετσι! σκατα σε ολες τις ψευδομαλακιες και καλα οικολογικής συνείδησης. Δεν κοιτάμε τα χάλια μας...

Leda Kafetzi 27 Μαρτίου 2009 στις 5:35 μ.μ.  

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του Tyler Durden.
Κατά τα άλλα, εγώ παιδιά διαφωνώ με την αντίδραση για την αντίδραση. Τόσο καιρό βρίζουμε το κράτος που δεν κάνει τίποτα σε κανένα τομέα. Θα πει κάποιος πως αυτή η κίνηση δεν είναι ουσιώδης. Ναι, δεν είναι ουσιώδης από μόνη της. Ας την εκμεταλλευτούμε. Ακόμα κι αν προέρχεται από τους εχθρους μας. Το μήνυμα μπορεί να είναι θετικό. Δεν λέω ότι θα αλλάξει κάτι, επειδή θα κλείσουμε για μια ώρα τους διακόπτες, αλλά ίσως κάποιοι να αναρωτηθούν γιατί τόσος ντόρος, θα ενημερωθούν και ίσως να αλλάξουν κάποιες συνήθειες. και κυρίως, το μήνυμα αυτό έχει ουσία για τα παιδιά, για τις νεότερες γενιές. Να αναπτύξουν από μικρά οικολογική συνείδηση. Σκεφτείτε εκείνο το "όχι σκουπίδα, όχι πλαστικά σε θάλασσες κι ακτές." Στη γενιά των τριαντάρηδων το μήνυμα πέρασε και οι συμπεριφορε΄ς και οι νοοτροπίες είναι πολύυυυυυυυ καλύτερες, τουλάχιστον σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.
Τώρα, το ποιοι το οργανώνουν και κατά πόσο είναι ειλικρινείς... Δεν ξέρω, αλλά καλώς ή κακώς, μέσα από τις δράσεις των οργανώσεων πολύς κόσμος ενημερώθηκε για ποικίλα θέματα(γούνα, δικαιώματα ζώων, κακοποίηση γυναικών και παιδιών, ρατσισμός,κλπ.) Και ας μην είμαστε τόσο αρνητικοί όταν τα μηνύματα φέρουν θετικά μηνύματα. Είναι υποκριτικό τη μια να γκαρίζουμε, εμείς οι και καλά "συνειδητοποιημένοι πολίτες" και από την άλλη όταν γίνεται μια κίνηση, έστω και χαζή να αντιδρούμε κατά αυτόν τον τρόπο. Να αντιδράσεις με αφορμή την κίνηση και να τοποθετηθείς επί του θέματος, να αρπάξεις την ευκαιρία να ανοίξει ένας διάλογος ναι. Αλλιώς είναι σαν να αδιαφορείς ή ακο΄μα χειρότερα σαν να επικροτείς την παρούσα κατάσταση.
Με την ίδια λογική, να μην διαδηλώνουμε και να μην απεργούμε, γιατί αυτοί που οργανώνουν τις απεργίες, τα αντιπολιτευτικά κόμματα ή οι συνδικαλιστικοί φορείς, έχουν ενδεχομένως ύποπτα κίνητρα και επίσης το ξέρουμε καλά πως δεν αλλάζει κάτι με μια απεργία λίγων ωρών, όταν στην υπόλοιπη ζωή μας δεχόμαστε ή και κάνουμε πάρα πολλά από αυτά που θεωρητικά καταδικάζουμε.
Δεν έχει νόημα ρε παιδιά η αντίδραση αυτού του τύπου, αν δε συνοδεύεται από ατνιπρόταση αντιστοίχου μεγέθους.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ 27 Μαρτίου 2009 στις 9:03 μ.μ.  

Όπου γάμος και χαρά και η ΔΕΗγκω πρώτη! Ναι και αυτή συμμετέχει στη γιορτούλα του "οικολογικού" ... σκοταδισμού. Αυτή που έχει σοδομίσει το σύμπαν, όχι μόνο στα λιγνιτωρυχεία ή στα υδροηλεκτρικά....

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2009 στις 9:52 π.μ.  

Στις 8 σήμερα, θα έχουμε και καλό bandwidth (ηλεκτρολογικό)

:-)

worldcity

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ 28 Μαρτίου 2009 στις 8:08 μ.μ.  

Επανήλθα διότι δεν θέλω γκρίνιες και ειρωνίες. Απόψε, όλος ο πλανήτης γή, σαν ένα τεράστιο "νταρκ-ρούμ", για μία ώρα θα σωθεί. Και από Δευτέρα (αύριο ξεκουραζόμαστε και στεγνώνουμε τον υδρώτα) ξεκινάμε νέους αγώνες. Για τη σωτηρία του πλανήτη Άρη....

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2009 στις 10:11 μ.μ.  

αυτα τα αρχιδια εκει στο τροκτικο καλούσαν τους πολιτες των πολεων να σβησουν τα φωτα. ξεβρακωστε τους τους δημοσιους υπαλληλους ρε μαγκες.

gnostosagnostos 29 Μαρτίου 2009 στις 2:46 π.μ.  

καλυτερα δεν μπορουσες να το πεις!!!!

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2009 στις 12:07 μ.μ.  

Ο λόγος που μένω ανώνυμος είναι απλά γιατί βαριέμαι να εγγραφώ σε google λογαριασμό και άλλωστε κανείς δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα.

Διαφωνώ κάθετα γιατί απλά η ώρα της γής δεν είχε σκοπό να επιτευχθεί λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για μια ώρα. Είναι ο τρίτος χρόνος που πραγματοποιείται το γεγονός και συνεχώς αυξάνει τα εγγεγραμμένα μέλη. Αν μη τι άλλο, αυτό που μένει είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Με την ευκαιρία του γεγονότος σε πολλά σχολεία έχει συζητηθεί το θέμα και οι τρόποι που μπορεί ο αυριανός καταναλωτής ενέργειας να κάνει εξοικονόμηση.

Αν συμφωνήσω με το κείμενο τότε γιατί να μην αντισταθούμε όλοι αφήνοντας όλα τα φώτα ανοιχτά τις υπόλοιπες ώρες του έτους! Ας δώσουμε λοιπόν το μήνυμα ευαισθητοποίησης για εξοικονόμηση ενέργειας που έχει αντίκρυσμα σε υπερθέρμανση του πλανήτη, εξαντλώντας την.

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από ένα blog με τέτοιο όνομα.

tsaousa 29 Μαρτίου 2009 στις 5:04 μ.μ.  

Ανώνυμε το δικό μου μπλογκ λέγεται "Το μουνί της μάνας σου" και έχει πάρει Νόμπελ λογοτεχνίας.

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2009 στις 5:14 μ.μ.  

Φίλε 12.07 γιατί θεωρούμε δεδομένη την υπερθέρμανση του πλανήτη από τον άνθρωπο; επειδή το λέει συνέχεια ο Σκάι; μα αυτό δεν είναι τελείως άστοχο; σε πληροφορώ ότι αν ψάξεις πληροφορίες στο νετ θα δεις πάρα πολλά δημοσιεύματα και αναφορές που υποστηρίζουν το αντίθετο (αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα κ.λ.π.). Έχουν δημοσιευτεί και στις Ελληνικές εφημερίδες. Δεν είναι κοινός τόπος ότι ο άνθρωπος φταίει γιά την υπερθέρμανση και τέλος πάντον υπάρχει ένας προβληματισμός από μέρος της επιστημονικής κοινότητας. Εντύπωση προκαλεί ότι αυτά τα πράγματα έχουν θαφτεί γιατί μπορεί να εξυπηρετούνται κάποιοι σκοποί (χρηματοδοτήσεις, προώθηση πολιτικών σκοπιμοτήτων κ.λ.π.)
Πρόσεξε δε λέω ότι δεν υπάρχει μόλυνση σε κάποιες περιοχές ή ότι δεν δημιουργεί καταστροφές ο άνθρωπος με την συμπεριφορά του αλλά γιά το θέμα και μόνο της υπερθέρμανσης. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ψάξε να δεις αναφορές γιά της εκπομπές CO2 από τον άνθρωπο και αν αυτές συμβάλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, γιατί αποχώρησε ένας εκ των συνιδρυτών της Greenpeace και άλλα πολλά. Μόνο μην κάνεις κάτι επειδή το είπε η τηλεόραση. Δεν σου λέω να υοιθετήσεις το οτιδήποτε, απλά ψάξε.

Τα φώτα δεν μπορούμε να τα αφήσουμε ανοιχτά όλο το χρόνο γιατί θα μας κόψει τον κώλο η ΔΕΗ!

Το όνομα του blog είναι μιά χαρά, η σεμνοτυφίες μας μαράνανε. Το θεωρώ πολύ καλύτερο από κάτι άλλα δήθεν σοβαρά με βαρύγδουπες ονομασίες που στην ουσία είναι όντως...του κώλου!
Πάντος κάνε μία βόλτα σε αυτά που γράφει ο τύπος που το έχει και θα καταλάβεις ότι πίσω απο το χαβαλέ υπάρχει και κάτι άλλο.

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2009 στις 9:17 μ.μ.  

Έγραψες. Τις ευαισθησίες μου μέσα :)

Κατερίνα Κασκαντίρη 1 Μαΐου 2014 στις 6:34 π.μ.  

Με λένε Κατερίνα Κασκαντίρη και μου αρέσει να γαμιέμαι ασύστολα από όλες τις τρύπες μου. Επειδή όμως είμαι ψιλομπάζο, αναγκάζομαι να πληρώνω για να μου κάτσουν (συνήθως Αλβανοί ή Πακιστανοί). Η μπουρδελο-οικογένειά μου που κατέχει τους Μύλους Μάρρα στην Κόρινθο με έστειλε στην Αθήνα να σπουδάσω Νομική αλλά εγώ το μυαλό μου το έχω στα κωλόμπαρα και στο πώς θα γεμίσω το μουνί μου με κρέας!

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP