2/2/09

SAVE ΕΦΡΑΙΜ

To: Anyone
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Έχοντας πληροφορηθεί όσα γράφονται και ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εναντίον του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και έχοντας προσωπική εμπειρία του Αγιορείτικου πνεύματος είτε ως επισκέπτες της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου είτε ως αποδέκτες της αγάπης τους κατά τις εκάστοτε εξόδους τους στον κόσμο :

- Εκφράζουμε την έντονη και ειλικρινή διαμαρτυρία μας για τις απαράδεκτες, και χυδαίες επιθέσεις που υφίστανται τόσο συνολικά η Αγιορείτικη Κοινότητα όσο και προσωπικά οι μοναχοί της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

- Καταδικάζουμε το δημόσιο διασυρμό και τους διωγμούς των Μοναχών, χωρίς καν να έχουν ακουστεί οι απόψεις και θέσεις τους. Στηλιτεύουμε τις συνεχείς και καθημερινές προσβλητικές και ασεβείς αναφορές σε βάρος των Μοναχών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πνευματικός ρόλος και η ιδιότητά τους δεν τους επιτρέπει να απαντούν και αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης.

- Λυπούμαστε βαθύτατα για την αδικία που υφίστανται οι Μοναχοί του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ειδικότερα όταν πληροφορούμαστε εξωπραγματικά και φανταστικά γεγονότα από διάφορα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν ούτε καν την ελαχίστη γνώση ως προς το πραγματικό πνευματικό, ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και εθνικό τους έργο και το καθήκον που υπηρετούν επί εκατοντάδες έτη για τη διατήρηση της Ορθοδοξίας.

- Εκφράζουμε ταπεινά τη βαθιά και ανιδιοτελή συμπαράστασή μας προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην επίθεση που δέχονται για την αμφισβήτηση μακραίωνων τίτλων, έγγραφων, εισηγήσεων νομομαθών, δικαστικών αποφάσεων και νομοθετικών πράξεων που επανειλημμένα έχουν κατοχυρώσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους.

- Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις αυτές ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου συκοφάντησης του μοναχισμού και της Ορθόδοξης πίστης μας από ποικίλα συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αδρανείς να απαξιώνονται αξίες και δόγματα διελθόντα ακλόνητα επί εκατοντάδες έτη ως στυλοβάτες της Ορθοδοξίας, τα οποία ούτε η Τουρκοκρατία δεν κατάφερε να ανατρέψει.

- Θέλουμε ειδικά να σταθούμε στον τρόπο που παρουσιάζεται ο ηγούμενος Εφραίμ από τα ΜΜΕ και να τονίσουμε ότι όλα αυτά που λέγονται ή υπονοούνται δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπικότητα και τη δράση του.

Η προσπάθεια στέρησης της περιουσίας των Ιερών Μονών αποβαίνει αποκλειστικά σε βάρος του κοινωφελούς πνευματικού, ιεραποστολικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και εθνικού τους έργου.

Σήμερα υψώνουμε τη φωνή μας για να σπάσουμε το φράγμα της απομόνωσης και να φτάσει η αλήθεια σε κάθε πολίτη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να συμπαρασταθούμε στον διωκόμενο μοναχισμό και εργαζόμαστε με πίστη και καρτερία για την υπεράσπιση των αξιών του Αγίου Όρους και την τελική ηθική δικαίωση.

Sincerely,

The Undersigned

1 ΜΙΛΗΣΑΝ:

PALOUKI LOUK 3 Φεβρουαρίου 2009 - 12:27 μ.μ.  

δεν καταλαβες καλα, υπαρχουν ηδη φειγ βολαν οπου κυκλοφορουν στις ενορειες που αφορουν την διοργανωση εκδρομων για την υποστηριξη του εφραιμ ριξε μια ματια:
http://max1978.blogspot.com/2009/01/blog-post_8650.html

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP