28/12/08

ΤΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ήμουν μπροστά, το σκέφτομαι και ανατριχιάζω. Το είδα με τα μάτια μου και δάκρυσα. Συνέβει σήμερα Κυριακή 28 Δεκεμβρίου των αγίων δισμυρίων (20.000) μαρτύρων των εν Νικομήδεια καέντων και των συν αυτοίς, Δημοσθένους, Δημοκλέους και Δημοκρίτου (+302), Μαρτύρων Γλυκερίου πρεσβυτέρου, Γοργονίου, Δόμνης, Δωροθέου του πρεποσίτου, Ζήνωνος του στρατηγού, Θεοφίλου διακόνου, Ινδη, Μαρδονίου, Μυγδονίου, Πέτρου, Πλουτοδώρου, Σεκούνδου, Οσίων Βαβύλα, Σίμωνος του μυροβλύτου κτητορος της εν Αθω ιεράς μονής «Σιμωνόπετρας» και Στεφάνου του θαυματουργού βοήθεια μας.

Κατέβηκα σήμερα με το ΠΑΜΕ να πλακώσουμε στο ξύλο μερικά γουρούνια-καταναλωτές. Βρισκόμασταν μέσα σε ένα μαγαζί στην Αιόλου. Είχαμε στριμώξει σε μιά γωνιά τον ιδιοκτητή και τον δέρναμε γιατί το αρχίδι είχε ανοίξει Κυριακή και ξαφνικά μπαίνει μέσα πελάτης. Κινηθήκαμε προς το μέρος του με σκοπό ένα χέρι ξύλο σοβιετικού τύπου να το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Ξαφνικά βγάζει από την τσέπη του ένα πορτοφόλι φουσκωμένο με πεντακοσάευρα. "Σταματήστε" μας είπε. "Θα ψωνίσω" Μείναμε άναυδοι. Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε, μπαίνει μέσα μιά γριούλα κρατώντας ένα φάκελο που έγραφε πάνω "ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ+ΔΩΡΟ" τίγκα στο κατοστάευρω ! "Θα ψωνίσω κι εγώ" φώναξε "κάντε όλοι πίσω !"

Μέσα σε πέντα λεπτά το μαγαζί είχε γεμίσει κόσμο, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχους, νοικοκυρές, άπορους, άστεγους, οικοδόμους, άνεργους, απολυμένους, μετανάστες, όλοι κρατούσαν στα χέρια τους δεσμίδες από πενηντάευρα, κατοστάευρα, διακοσάευρα, πεντακοσάευρα μπήκε και ένας ελαιοχρωματιστής με μιά επιταγή 100.000 ευρώ εμού του ιδίου και μιά καθαρίστρια με μιά σακούλα μάρκες από το Καζίνο Λουτρακίου.

Και ενώ είχαμε σκοπό να τους γαμήσουμε στο ξύλο και μετά να τους στείλουμε σε γκούλαγκ στην Αράχωβα μείναμε αποσβολωμένοι να τους κοιτάμε να ψωνίζουνε με λύσσα και μανία ότι έβρισκαν μπροστά τους. Τριάντα παντελόνια ο ένας, τριανταεφτά ταγιέρ η άλλη, πενηνταεφτά ρόμπες η γριά με τη σύνταξη+δώρο και εκατόν πενηντα επτά ζεύγη παντόφλες. Ένας άλλος ψώνισε χίλια τριανταδύο ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές "Πουρνάρας", οχτακόσια τριανταένα σώβρακα ο ελαιοχρωματιστής και ένα πουλόβερ, μετά αδειάσανε τα ράφια και επειδή δεν είχανε τι να ψωνίσουνε του αγοράσανε το γραφείο, την ταμειακή, την σφουγγαρίστρα με τον κουβά, το κωλόχαρτο από την τουαλέτα, το τασάκι, ένα πακέτο μισοάδειο Άσος Ιντερνάσιοναλ Λάιτ, και μιά καπότα που είχε να πηδήξει την πωλήτρια γιά τρεις και εξήντα χωρίς ένσημα.

Όλα τα μέλη του ΠΑΜΕ σταυροκοπηθήκαμε, κάποιοι γιά πρώτη φορά μιάς και ήτανε άθεοι, γονατίσαμε μπροστά σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο Θαύμα, σκύψαμε το κεφάλι και μετανοήσαμε, σκυλομετονοήσαμε θα έλεγα, την ώρα και την στιγμή, οικτρά, πικρά, κλάψαμε όλοι με μαύρο δάκρυ, καταλάβαμε ότι κάποια Θεία Παρέμβαση έσπρωχνε τους εμπόρους να ζητούν ανοιχτά μαγαζιά αυτήν την τελευταία Κυριακή του χρόνου την θαυματουργή όπως αποδείχθηκε. Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά.

Αφήσαμε το, στην κυριολεξία λεηλατημένο μαγαζί, και πήγαμε προς την Μητρόπολη να ανάψουμε κανένα κερί και επ΄ευκαιρία (μιάς και είχαμε κατέβει να δείρουμε και μετά να πάμε γιά ούζα στου Ψυρή), άμα πετυχαίναμε και τίποτα άθεα κωλόπαιδα που κατεβάζουνε τα βρακιά τους δείχνοντας τον κώλο τους μπροστά από τον Ιερό Ναό της Ορθοδοξίας και του Εφραίμ, να τα σαπίσουμε στο ξύλο και άμα λάχει ναούμ να τα συλλάβουμε κιόλας, όπως κάναμε παλιά.

Εν όρει των Αμώμων ώσπερ ήλιος έλαμψας, και μαρτυρικώς, θεοφόρε, προς Θεόν εξεδήμησας, βαρβάρων υποστάς επιδρομάς. Εφραίμ Μεγαλομάρτυς του Χριστού δια τούτο αναβλύζεις χάριν αεί, τοις ευλαβώς βοώσι σοι δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου, πάσιν ιάματα.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP