25/9/08

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΠΕΝΤΕΛΗ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΕΠΕΣΕ Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ


Μαίνονται οι μάχες από χθες σε όλη τη χώρα μεταξύ μοναχών-ιερέων και ηρωικών κατοίκων από διάφορες γωνιές της Ελλάδος. Τραγικός ο απολογισμός με πέντε νεκρούς, ένα κουρελιασμένο ράσο, δύο σκισμένα καλσόν, ένα ξεριζωμένο μούσι, μιά ζαρτιέρα και δύο δόντια.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν μοναχοί και ιερείς συγκρότησαν στρατιωτικά σώματα γιά να διεκδικήσουν εκτάσεις γης που ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ισχυρή αντίσταση των κατοίκων των περιοχών αυτών οι οποίοι αμύνονται με νύχια, με δόντια, με γάμπες και με τσουγκράνες.

Των στρατιωτικών σωμάτων ιερέων, καλογέρων ηγείται ο ηγούμενος Εφραίμ ο Πολιορκητής με τρεις στρατιές πεζικού, δύο τάγματα πυροβολικού, έξη σώματα καλίγραμμα καλογραιών, εφτά επιλαρχίες, τριανταπέντε άρματα μάχης, έξη κανονιοφόρα πλοία, εκατό υποβρύχια, ένα ελικόπτερο διά την προσευχήν του και μιά συσκευή μανικιούρ-πεντικιούρ.

Στα μέτωπα, ισχυρή είναι η αντίσταση των κατοίκων της Πεντέλης εκεί όπου η ομώνυμη Ιερά Μονή διεκδικεί 47.500 στρέματα, 52 σπίτια, μία πολυκατοικία, ένα σταύλο, τέσσερα πεζοδρόμια, δύο σχάρες υπονόμων, έναν κρουνό, δύο υπνοδωμάτια και μιά σαλοτραπεζαρία. Όλα αυτά με πάπυρο και βούλα του Πεισίστρατου.

Στη Χαλκιδική οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και στα τρία πόδια όπου οι μονές αλλά και οι διπλές και τρίδιπλες του Άθω διεκδικούν τουλάχιστον τα δύο από τα τρία συν το μεσαίο που κρέμεται ανάμεσα. Ορδές μοναχών από το Βατοπέδιο, το Κουτλουμούσι, τον Άγιο Διονύσιο, την Ξενοφώντος επιτίθενται λυσαλέα ενάντια στους άοπλους κατοίκους συν κάτι τουρίστες από την Ουκρανία που ξεμείνανε στο Μαρμαρά. Η αντίσταση είναι ισχυρή, το χώμα βάφτηκε κόκκινο, εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης, αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους, θα μας κάνετε τα τρία δύο.

Στο Περιστέρι στίφη αγρίων ιερέων από τη Φθιώτιδα όπου η εκεί Μητρόπολη και συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεκδικεί 34 πλατείες, πολιορκούν από τα ξημερώματα τον Δήμο. Επικεφαλής των στρατευμάτων ο σεβαστός Μητροπολίτης Νικόλαος Πρωτοπαπάς ο Τρομερός εξαπολύει κατά κύματα επιθέσεις καβάλα στο άλογο και κραδαίνοντας στο χέρι τα αρχαία συμβόλαια. Ο ηρωικός Δήμαρχος Παχατουρίδης ηγείται των δυνάμεων αντίστασης από το στρατηγείο του στο Μπουρνάζι και δηλώνει :

«Είναι τιμή μου που εγκαινιάζω το κατάστημα Κωτσόβολος εδώ στο Περιστέρι, ένα κατάστημα που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Η εταιρεία Κωτσόβολος, που είναι γνωστή όχι μόνο για την επιχειρηματική της δραστηριότητα αλλά και για το κοινωνικό της πρόσωπο, κάνει μια σημαντική επένδυση στην πόλη μας που θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες του Περιστερίου αλλά και ένα χώρο όπου μπορούμε όλοι να κάνουμε τις αγορές μας άνετα. Αλλά ο πούστης ο τράγος δεν θα περάσει».

Εν τω μεταξύ σώμα ατάκτων καλογέρων και ελευθέρων σκοπευτών "πήρε" το πρωί το Λόφο του Στρέφη ύστερα από αιματηρές μάχες με τους κατοίκους των Εξαρχείων οι οποίοι με επικεφαλής τον Κάβουρα, όχι αυτόν με την καφετέρια, τον άλλον τον σουβλατζή, πρόβαλαν σθεναρή αλλά μάταιη τελικά αντίσταση. Κάτοικοι του Κολωνακίου φοβούνται ότι η γης τους θα είναι ο επόμενος στόχος και έχουν στήσει από εχθές μπλόκα στη Σκουφά, στην Τσακάλωφ, στη Ναυαρίνου, στην Οκτάβιου Μερλιέ και την Λέοντος Σγουρού. Επικεφαλής του πυρήνα αντίστασης Κολωνακίου έχει τεθεί ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Επόμενο πολεμικό ανακοινωθέν στις 12 τα μεσάνυχτα.

2 ΜΙΛΗΣΑΝ:

molemou 26 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:41 π.μ.  

TIN KALISPERA MOU MISTER

molemou 26 Σεπτεμβρίου 2008 στις 4:55 μ.μ.  

ΤΟ OKTOBER FEST ΆΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΌΝΑΧΟ

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP