20/6/08

Η ΦΟΛΑ ΤΗΣ "ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ"

Μην την τρώτε την φόλα. Και καλά κάνατε και δεν πήγατε εχθές στην συγκέντρωση. Είναι δυνατόν να πέσουν οι τιμές σε μιά ελεύθερη αγορά με διαδηλώσεις ;;; Έλεος και ήμαρτον !

Όσο θα καταναλώνεις σα ζώο τόσο θα ανεβαίνουν οι τιμές. Αυτός είναι ο αιώνιος νόμος της αγοράς. Της προσφοράς και της ζήτησης. Θα μπορούσες όμως να διαδηλώνεις γιά κάτι άλλο πιό εφικτό να πραγματοποιηθεί : Γιά καλύτερους μισθούς. Πως το βρίσκεις ;

Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην παγκόσμια οικονομική ιστορία περίπτωση πτώσης τιμών αγαθών με εξεγέρσεις και διαδηλώσεις. Αντιθέτως με αγώνες και αίμα έχουν κατακτηθεί και καλύτερα μεροκάματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Έπρεπε λοιπόν οι φίλτατοι εργατοπατέρες που κάλεσαν τον κόσμο σε αυτό το γελοίο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας (εδώ γελάμε) να είχαν κάνει το καθήκον τους νωρίτερα όταν σαν τις κότες έτρεξαν να υπογράψουν τα ψίχουλα των συλλογικών συμβάσεων με τους εργοδότες που έτριβαν τα χέρια τους.

Δεν το έκαναν όμως με συνέπεια οι μισθοί μας να εξανεμίζονται, χρόνο με το χρόνο, να μην πω μήνα με το μήνα. Μην τσιμπάτε λοιπόν. Μην τρώτε τη φόλα της ακρίβειας. Τους βολεύει να το νομίζεις αυτό. Το ζήτημα είναι όμως ποιός αξιόπιστος φορέας θα μας βγάλει στους δρόμους να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερα μεροκάματα. (Έλα μου ντε, ποιός ;)

Και κάτι άλλο : Θέλω να δω κύριοι βιομήχανοι και λοιποί, που θα βρίσκετε καταναλωτικό κοινό να αγοράζει τα προιόντα σας και τις υπηρεσίες σας σε λίγο καιρό. Όταν θα έχουν στερέψει τα δάνεια, οι εναπομείναντες καταθέσεις και τα λεφτά των γέρων μας. Με τα 600ρια και τα 700ρια που μας δίνετε χλωμό το βλέπω. Να δω ρε καριόληδες, είμαι πολύ περίεργος ...

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP