18/1/09

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ-ΠΑΙΔΩΝ

Ο Βουλγαράκης πριν ζητήσει συγνώμη να μας διευκρινίσει επακριβώς γιά ποιές πράξεις τη ζητάει καθώς και γιατί τη ζητά μόνο από τους οπαδούς της ΝΔ και όχι από όλους τους έλληνες. Πάντως μαλάκες θα βρει πολλούς που θα συγκινηθούν, θα δακρύσουν και θα ανοίξουν τις αγκάλες τους να τον υποδεχθούν ... καθαγιασμένο, εδώ το ΠΑΣΟΚ δε ζήτησε συγνώμη γιά τίποτε και είναι πάλι προ των πυλών της εξουσίας.

Προτείνω διάλυση (διαλυμένη είναι έτσι κι αλλιώς) και κατάργηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Πέρα από το να πουλάνε ναρκωτικά, να προστατεύουν τα κυκλώματα πορνείας και να εκβιάζουν μαγαζάτορες δεν είναι "ικανοί" γιά τίποτε άλλο. Εντάξει μη βαράτε, είναι καλοί στις επικυρώσεις, στο δάρσιμο συνταξιούχων, στο γράψιμο παπιών, στο "σουτάρισμα" 15χρονων και στη φύλαξη των σελέμπριτις. Ας το δουν σοβαρά το θέμα στην κυβέρνηση, θα γλυτώσουμε λεφτά και θα μειωθεί η εγκληματικότητα αφού 50.000 εγκληματίες θα χάσουν τις "προσβάσεις" τους στα κυκλώματα.

Παρέλασαν από τον Ερυθρό Σταυρό όλοι οι πολιτικοί ταγοί μας γιά επίσκεψη στον Διαμαντή, καλά να γίνει το παληκάρι να σηκωθεί και πάλι όρθιο. Όμως δεν είδα ίδια ευαισθησία και γιά την Κωνσταντίνα Κούνεβα, το θέμα της οποίας συντηρούν και διατηρούν στην επικαιρότητα μόνο οι bloggers. Σαν πολύ απότομο άλμα ήταν αυτό, από τις απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών να περάσουμε στο κάψιμο τους με θειικό οξύ. Τουμπεκί ψιλοκομμένο κάνουν όλοι γιά το θέμα.

Όμως γιά τον απαχθέντα εφοπλιστή όλοι εκφράζουν συγκίνηση, απευθύνουν εκκλήσεις , νοιώθουν αγωνία. Εντάξει κι αυτός να είναι καλά, να έχει όσο γίνεται αίσιο τέλος η περιπέτεια του, αλλά υπάρχουμε και εμείς οι όμηροι των κυβερνήσεων και του ελληνικού κράτους που χρόνια τώρα μας κρατούν και κανείς δεν καταβάλει ούτε μισό ευρώ λύτρα να απελευθερωθούμε. Να μπορέσουμε κι εμείς να αγοράσουμε κανένα τσίτι από τους οίκους Dior και Chanel των οποίων φανατική είναι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου. (Όπως μας πληροφορεί σήμερα το Πρώτο Θέμα).

Το Ισραήλ συνεχίζει ανενόχλητο τη σφαγή και γενοκτονία, και οι διεθνείς οργανισμοί κάτι μουρμουρίζουν περί καταδίκης ενώ η Ευρωπαική Ένωση ξύνει τα αχαμνά της. Η ασφάλεια των τροφίμων από πρόσθετα και συντηρητικά μετρά περισσότερο από την ασφάλεια μικρών παιδιών. Σήμερα το βράδυ δε, θα τραπεζώσει τους ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ (των έξη μεγάλων χωρών) οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση κορυφής στο Σαρμ Ελ-Σέιχ.

Εντάξει να το παίξω πατριωταράς και να την υποστηρίξω την Τσουμελέκα. Όμως δε μπορώ να εξηγήσω πως ξαφνικά από το μηδέν γίναμε ... υπερδύναμη το 2004 και το 2008 πήραμε τα αρχίδια μας.

Το μεγάλο πρόβλημα των  bloggers είναι η αδυναμία πρόσβασης σε πηγές ειδήσεων. Οι bloggers δεν παράγουν ειδήσεις αλλά τις αναπαράγουν και τις σχολιάζουν. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, είδαμε και κάποιους ... αδέκαστους ρεπόρτερ των παραδοσιακών ΜΜΕ πως αξιοποίησαν ειδήσεις, στοιχεία και πληροφορίες γιά να κονομήσουν : Απλά δεν τα δημοσιοποίησαν.

Τα Παίδων (Αγία Σοφία και Αγλαία Κυριάκού) δεν είναι νοσοκομεία. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε έλληνα γονιού. Είναι η μεγαλύτερη ντροπή του συστήματος υγείας. Ένας σκουπιδοτενεκές παιδιών. Κάθε υποψήφιος υπουργός υγείας πριν αναλάβει θα έπρεπε να ζητά ένα κονδύλι γιά να εκσυγχρονίσει αυτά τα δυό ρημάδια και αν δεν του το δώσουν να μη δέχεται να αναλάβει. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει ένα νοσοκομείο παίδων σε κάθε νομό ώστε να μην αναγκάζονται γονείς από κάθε γωνιά της χώρας να τρέχουν στην Αθήνα. Αλλά θα μου πεις εδώ δεν υπάρχουν παιδίατροι σε μεγάλα νοσοκομεία κι έχεις τέτοιες απαιτήσεις ...

Επιχειρήσεις που οι μετοχές τους αποτελούσαν τα βαριά χαρτιά του δείκτη στο παρελθόν και είχαν βλέψεις γιά επεκτάσεις στην υφήλιο, αυτή τη στιγμή κοστίζουν (οι μετοχές τους) όσο ένα πακέτο τσίχλες (και ούτε), έχουν σβήσει τις μηχανές τους και έχουν βγάλει τους εργαζομένους τους σε διαθεσιμότητα. Έλλειψη παραγγελιών λοιπόν, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Και γιατί δεν έχουν παραγγελίες : Διότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα γιά να καταναλώσει. Και γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα : Διότι αυτές οι επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να απολύσουν κόσμο και να βάλουν λουκέτο δεν δίνουν αυξήσεις στους εργαζομένους τους. Μιά αλυσίδα είναι όλα, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις με την τακτική τους να μην δίνουν αυξήσεις στους μισθούς και να σε αναγκάζουν να ζεις με δάνεια, βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Λεφτά κύριε βιομήχανε δεν έχω γιά να αγοράσω τα προιόντα σου επειδή δεν μου δίνεις λεφτά να τα αγοράσω.

Τα μεγάλα θύματα όμως αυτού του αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι βλέπουν την ανεργία να τους χτυπά την πόρτα. Η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση (διότι μπορεί να το φορτωθεί) και τα ΜΜΕ αποσιωπούν το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας και όταν θα δούμε τα πρώτα συσσίτια στις πλατείες τότε μόνο θα καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας.

Μεγάλο θύμα της κρίσης και οι Κωλότριχες : Μάλλον θα με απολύσω ...

4 ΜΙΛΗΣΑΝ:

dsquared 19 Ιανουαρίου 2009 στις 8:01 π.μ.  

Δεν μπορω να καταλάβω... Δηλαδη τι σκατα πρέπει να γίνει για να μάθει κόσμος/μαζα να μη ψηφιζει πιστευει τα γαμολαμόγια? Και η γενια των 50αρηδω αργει να ψοφησει... Αυτη η θεική γενια που μας τα πρηξε με το Πολυτεχνειο (που για μια χουφτα ηρωες, πηραν όλα τα τσουτσέκια τα ευσημα). Η γενια των λαμογιων που κατασπαραξε τους πάντες. Ποιος Βουλγαράκης και νοσοκομεία και πράσινα άλογα... Η σωστη αντιδραση θα ήταν αυτη: Με το που βλέπει ο καθένας μας πολιτικο ή παραπλήσιο λαμόγιο κατευθείαν να τους παιρνει με τα γιαούρτια και τις πέτρες... Να σου πως εγω αν θα έχουν το θράσσος να περιφέρουν τις άθλιες πατσοκοιλες τους αναμεσα μας. Και μάλιστα να κλείνουν οι δρόμοι για να περάσουν οι λήσταρχοι... Βρε ουστττττττττ

philos 19 Ιανουαρίου 2009 στις 10:28 π.μ.  

Εξαιρετικό κείμενο φίλε μου!

Ανώνυμος 19 Ιανουαρίου 2009 στις 3:08 μ.μ.  

exo arxisei na pisteyo oti ksi oi ekloges einai sike, metaksi allon... opote den exoume sotiria my friends!
ektos kai an eixame barba se kapoio komma...

Asshair Stylist 19 Ιανουαρίου 2009 στις 5:10 μ.μ.  

Καλή μου φίλη dsquared θα ήταν ευχής έργο να είχαμε τέτοιες καθολικές αντιδράσεις και μαζικά γιαουρτώματα. Αντιθέτως όμως βλέπουμε διάφορους γλύφτες να τους φιλάνε τα χέρια και τα πόδια.

Φίλε philos σε ευχαριστώ δια τα καλά σου λόγια. Αν και νομίζω του έλλειπε λιγάκι αλάτι και πιπερόριζα.

Ανώνυμε αυτή η υποψία περνάει από το μυαλό μου συνεχώς. Και αυτό διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι είμαστε τόσο, μα ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP