13/1/09

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΣΤΑ

Μητσοτάκης-Μύκονος (συλλεκτική φωτό, με ήλιο)

Πάνε κάποια χρόνια, ήταν 90 something και με κάτι φίλους πήγαμε Αγίου Πνεύματος τριήμερο στην Ύδρα. Έλα όμως που την ίδια ιδέα είχε και ο ... Μητσοτάκης ! Τον φιλοξενούσε ο Ανδριανόπουλος στο εξοχικό του. ( Έτσι είχαμε ακούσει).

Ξεκινήσαμε με χάρμα καιρό από Ραφήνα ή Πειραιά δεν θυμάμαι καλά, αλλά στο νησί επικρατούσε μιά συννεφιά μιά καταχνιά άλλο πράμα, σου πλάκωνε την ψυχή ! Δεν χρειάζεται να σας πω βέβαια τι μπινελίκι άκουγε (δεν άκουγε, που λέει ο λόγος) ο Μητσοτάκης από τον κόσμο που δεν είχε αφήσει, όχι δωμάτιο αλλά ούτε ... παγκάκι ελεύθερο. Τον πούστη τον γκαντέμη, τον γρουσούζη, τον βρυκόλακα και δε συμμαζεύεται.

Εγώ να σας πω δεν έδινα και πολύ σημασία στις κατηγορίες περί ... γκαντεμιάς και θεωρούσα το γεγονός απλά τυχαίο. Δεν πίστευα σε δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Η γνώμη μου όμως άλλαξε με αυτό που έζησα, τουλάχιστον γιά το Μητσοτάκη. Αξέχαστη και ... μοναδική εμπειρία ζωής !

Την ημέρα που αναχωρούσε, πρωινές ώρες ήταν αν θυμάμαι καλά, πίναμε καφέ στο λιμάνι κάτι που έκαναν και εκατοντάδες επισκεπτών που είχαν κατακλύσει τα καφέ του λιμανιού. Η "μούχλα" στον ουρανό συνέχιζε κάτι που ψυχολογικά μας είχε ρίξει μαζικά.

Τέλος πάντων σκάει κάποια στιγμή μύτη ο Ψηλός με την κουστωδία του και επιβιβάζονται στο δελφίνι. Αφού ξέδεσε και απέπλευσε δεν είχε προλάβει να διασχίσει ούτε μισό μίλι, ξαφνικά τα σύννεφα αρχίζουν να διαλύονται και μέσα σε λίγα λεπτά ένας λαμπρός ήλιος έλουσε την πανέμορφη Ύδρα !

Ο κόσμος στο λιμάνι ξέσπασε σε ζητωκραυγές (ανακατεμένες με τα γνωστά μπινελίκια, τον πούστη τον γκαντέμη κλπ) και στο τέλος σε μαζικό χειροκρότημα ! Πολλοί ήταν αυτοί που σταυροκοπήθηκαν και έφτυσαν τον κόρφο τους !

Είναι κάτι που με ... σημάδεψε και δεν σας κρύβω ότι ακόμη και τώρα μόλις βλέπω τον Μητσοτάκη στην τηλεόραση σπεύδω να αλλάξω αμέσως κανάλι !

Όξω !

2 ΜΙΛΗΣΑΝ:

theodore 14 Ιανουαρίου 2009 στις 10:24 μ.μ.  

Και το άσχημο είναι ότι έχει καταντήσει σαν τον Χαϊλάντερ τον αθάνατο.
Οσο τον καταριόμαστε τόσο ζεί και βασιλεύει το βαμπίρ.
Μάλλον η γκαντεμιά του θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2011 στις 7:51 μ.μ.  

Αχαχα, ρε φίλε βίωσες την μαγεία τού Εκλεκτού! Σε ζηλεύω...!!!

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP