30/11/08

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 13:34

Επίσκεψη Καραμανλή στο Επιμελητήριο του Βόλου, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Δήλωσε :

"Από την πρώτη στιγμή, εγγυηθήκαμε την ασφάλεια όλων των καταθέσεων. Πήραμε μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Απαγορεύσαμε τον πλειστηριασμό ακινήτων σε τιμές χαμηλότερες της αντικειμενικής. Αυξήσαμε το όριο, κάτω από το οποίο δεν επιτρέπεται ο πλειστηριασμός μοναδικής κατοικίας."
(Όριο εννοεί ανά τράπεζα. Δηλαδή κάθε τράπεζα έχει δικαίωμα να κατάσχει μέχρι 300.000 σπίτια.)

"Το Σχέδιό μας για την ενίσχυση της ρευστότητας κατευθύνει 28 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία. Αυτή είναι η αλήθεια! Την αλήθεια αυτή επιχειρούν να διαστρεβλώσουν οι γνωστοί αρνητές των πάντων. Οι μόνιμοι εκφραστές της άρνησης και της ισοπέδωσης. Αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι, τάχα, "χαρίζουμε λεφτά στις τράπεζες". Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη. Δεν χαρίζουμε τίποτα και σε κανέναν!"
(Δε χαρίζουμε, απλά μοιράζουμε)

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 14:56

Επίσκεψη Καραμανλή στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Σύσκεψη με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τους Γενικούς Γραμματείς, στην οποία εξετάσθηκε η πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

Δήλωσε :

"Άξονας πρώτος: Ο εκσυγχρονισμός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η έμφαση στις "πράσινες μεταφορές", η επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς, η καθημερινότητα του πολίτη. Σ’ ένα χρόνο από σήμερα εγκαθίσταται πρόγραμμα τηλεματικής και στα ταξί."
(Η τηλεματική κόβει νύχια, πλένει μασχάλες, καταπολεμάει την ποδαρίλα ?)

"Άξονας δεύτερος: Η προώθηση νέων τεχνολογιών. Σύντομα – στους επόμενους δυο μήνες – ξεκινά η εγκατάσταση δορυφορικού Ιντερνετ σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας."
(Να δεις χαρά που θα κάνει η Κυρά Σταματούλα με το δορυφορικό το ίντερνετ.)

"Άξονας τρίτος: Οι διαρθρωτικές αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις που δίνουν αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα που έρχονται από το χθες. Το σχέδιό μας για οριστική λύση στο πρόβλημα της Ολυμπιακής βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Πρόσφατα άνοιξαν οι προσφορές που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό που προκηρύξαμε. Υποβλήθηκαν 38 επενδυτικές προτάσεις. Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τη μεθοδική προσπάθεια της Κυβέρνησης και επιβεβαιώνει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα."
(Ουρές κάνουν οι επενδυτές, με το ζόρι τους κρατάνε στα σύνορα οι συνοριοφύλακες.)

ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 15:23

Συνάντηση Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Hu Jintao στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε :

"Η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και της COSCO, η οποία υπεγράφη πριν από λίγο, σηματοδοτεί ένα νέο, σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία μας. Τα ελληνικά λιμάνια μπορούν να καταστούν διαμετακομιστικά κέντρα των κινεζικών προϊόντων, τόσο στις χώρες της ΕΕ, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου."
(Προιόντα σαν και εκείνο το σίδερο το Perla που είχε φάει λάχανο τρεις νοικοκυρές, και σαν τα γάλατα με τη μελαμίνη να πίνει το παιδί και να χέζει βιβλιοθήκες.)

"Αναβαθμίζεται και η πολιτιστική μας συνεργασία. Οι ανταλλαγές μεταξύ της Ελλάδος και της Κίνας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού έχουν αυξηθεί σημαντικά, τα τελευταία χρόνια."
(Ανέκαθεν τα παιδιά μας μάθαιναν κινέζικα στα σχολεία.)

"Ενημέρωσα, τον κ. Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔ της Μακεδονίας, την πολιτική προσέγγισης της χώρας μας με την Τουρκία και τις εξελίξεις στο Κυπριακό."
(Τά΄ξυσε τά΄ξυσε ?)

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 14:59

Συνάντηση Καραμανλή με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε :

"Το πλαίσιο της εξεύρεση λύσης είναι, βεβαίως, γνωστό, είναι δεδομένο: είναι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και οι αρχές και οι αξίες της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η συμπεφωνημένη βάση διαπραγμάτευσης είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα, μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια. Η απομάκρυνση από τις αρχές αυτές αντιβαίνει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θέτει υπό αμφισβήτηση τα ήδη συμφωνηθέντα."
(Παρ΄τ΄αυγό και κούρευτο.)

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 11:23

Επίσκεψη Καραμανλή στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, στη Ρεβυθούσα.

Δήλωσε :

"Σε μια συγκυρία που η ενεργειακή ασφάλεια, η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και η προστασία του περιβάλλοντος συνιστούν μείζονες προκλήσεις, με τις στρατηγικές επιλογές μας διασφαλίζουμε για τον τόπο, διασφαλίζουμε για όλους τους Έλληνες, σημαντικά οφέλη για το παρόν και το μέλλον."
(Να είναι γιά το πολύ κοντινό παρόν Κώστα γιατί την βγάζουμε δεν την βγάζουμε από το κρύο.)

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP