2/11/08

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Έχουνε προβλήματα οι τράπεζες ? Αν έχουν να βγουν ανοιχτά να το πουν στους πελάτες τους να ξέρουν με ποιούς έχουν να κάνουν.

Δεν πάει πολύς καιρός που σχεδόν όλες οι τράπεζες είχαν ανακοινώσει πανηγυρικά ότι σημειώνουν υπερκέρδη. Κάτι αν θυμάμαι καλά 300 %, 200 % και δε συμμαζεύεται. Τι απέγιναν αυτά τα υπερκέρδη ? Μας δούλευαν ? Δούλευαν τους επενδυτές γιά να φουσκώνουν τις μετοχές τους ?

Τόσο καιρό μας έγδερναν με ληστρικά επιτόκια και χρεώσεις ακόμη και με το πάτημα του ποδιού μας στο πρώτο σκαλί τους. Έξοδα γιά να στείλεις λεφτά, έξοδα γιά να λάβεις, έξοδα γιά να εισπράξεις επιταγή, έξοδα γιά να κόψεις επιταγή, έξοδα, έξοδα, έξοδα. Τι έγιναν όλα αυτά τα δις ?

Μέσα σε αυτή την κρίση οι μόνοι που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση είναι οι τράπεζες ? Γιατί ? Γιά να συνεχίσουν το τοκογλυφικό του έργο ? Γιά να βάλουν και την υπόλοιπη χώρα στο λούκι των δανείων ? Γιά να βουτάνε περιουσίες ? Γιά να στραγγαλίζουν επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους ?

Ποιά είναι η θετική συνεισφορά των τραπεζών στην οικονομία και την πρόοδο της χώρας ? Να βγούνε να μας πούνε. Σε τι έχει ωφελήσει η παρουσία τους πέρα από τις τσέπες των μεγαλοστελεγχών και των μεγαλομετόχων τους ?

Αν όντως χρειάζονται οικονομική ενίσχυση τότε σημαίνει ότι έχουν σοβαρά προβλήματα, τότε σημαίνει ότι έλεγαν ψέματα γιά τα υπερκέρδη τους, σημαίνει ότι έστηναν ψεύτικους ισολογισμούς και μας δούλευαν όλους ψιλό γαζί. Θα πληρώσουν ποινικά για όλα αυτά ?

Θα συνεχίσουν οι εισπρακτικές εταιρείες να μας σπάνε ταρχίδια ενοχλώντας μας από το πρωί μέχρι το βράδυ Σαββατοκύριακα και αργίες και να μας απειλούν κρυβόμενες πίσω από αποκρύψεις τηλεφωνικών αριθμών ?

Θα επιδοτήσει λοιπόν ο κύριος Αλογοσκούφης αυτά τα τοκογλυφικά ληστρικά μαγαζιά με τόσα δις ? Θα επιδοτήσει αυτούς που έχουνε γαμήσει τη ζωή σχεδόν όλων των ελλήνων ?

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ? (ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ...)

1 ΜΙΛΗΣΑΝ:

Ανώνυμος 3 Νοεμβρίου 2008 στις 8:33 μ.μ.  

Μαυρο, σαλάμι στον φάκελο.
αν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα θα ήταν παράνομες...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ZEITGEIST ADDENDUM.

http://www.zeitgeistmovie.com/

δεν σπαμάρω, δείτε τα και τα δύο, έχουν άμεση σχέση με την όλη υπόθεση....

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP