22/9/08

ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ (ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΕΤΣΑΠ ΝΑ ΒΑΛΩ ;)


Το έκθεμα που τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα και προκάλεσε πλήθος συζητήσεων και σχολίων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν ο πρωθυπουργός μας ο Κωστάκης Καραμανλής (τώρα πλέον Κωστάκης). Και αυτό διότι εκτέθηκε.

Το τέλος του Θόδωρου, τουλάχιστον ως κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι πολύ κοντά. Και όχι τόσο από εσωκομματικούς αντιπάλους, σαν αιτία, αλλά περισσότερο από πρώην συναδέλφους του δημοσιογράφους. Διότι σε αυτή τη φάρα, πιστέψτε με, δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση το "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει".

Ο Βύρωνας ο Πολύδωρας έχει πει κατά καιρούς λέξεις και φράσεις που έχουν γράψει ιστορία. Ποιός δεν θυμάται την ανεπανάληπτη "γράνα". Όμως ο χαρακτηρισμός "golden boys" που απέδωσε σε υπουργούς της κυβέρνησης υπονοώντας ότι πλουτίζουν υπογείως είναι το κάτι άλλο. Θα μείνει στους αιώνες, όπως η λέξη "διαπλεκόμενα" του Μητσοτάκη. Έγραψε ο μπαγάσας ο Easy Rider. Get your motor running Byron !

Μέσα σε μιά νύχτα ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος. Ο Κώστας Κωστάκης, μη σας πω και Κώτσος αφού έτσι πιάστηκε σε αυτή τη μαύρη συνέντευξη. Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που την έδωσε. (Ανάθεμα γι΄αυτόν). Έτσι αποφάσησαν τα μεγάλα συγκροτήματα και η μεταστροφή σε κλάσματα δευτερολέπτου εντυπωσιακή. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν.

Τι έπαιξε καταλυτικό όμως ρόλο σε αυτό ; Εδώ σε θέλω κάβουρα ... Τα blogs φίλοι μου τα blogs. Το έχει σκεφτεί κανείς αυτό ; Τα παραδοσιακά ΜΜΕ σέρνονται πλέον πίσω από τις ταχύτητες φωτός των ιστολογίων. Ο Καραμανλής σε αυτή τη συνέντευξη ήταν τραγικός, αλαζόνας και χυδαίος.Τα blogs σε πραγματικό χρόνο (real time) σχολίαζαν και έδιναν την εικόνα στις πραγματικές της διαστάσεις.

Τα άλλα ΜΜΕ δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς παρά να ακολουθούσαν στον ίδιο τόνο. Τι να έλεγες στον κόσμο αφού το κλίμα και η πρώτη γεύση είχε δωθεί ήδη ; Να συνεχίζεις να πουλάς παραμύθι και να αγιογραφείς τον Άφαντο ; Θα τρώγανε κράξιμο χοντρό. Δώθηκε λοιπόν το σύνθημα και η γραμμή : Κωστάκης ΤΕΛΟΣ. Στηρίζουμε Γιώργο. Πολύ πιθανόν να τα έχουν βρει μαζί του. Τα blogs φίλοι μου, τα blogs ...

Μετά τον Εφραίμ έχουμε και τον άλλον τον αχόρταγο της Φθιώτιδας. Θέλει το μισό Περιστέρι μαζί με πάρκα και πλατείες ο φαταούλας. Ο έχων δύο χιτώνας καλόν είναι να τους πολλαπλασιάζει διά τας δυσκόλους ημέρας. Α ρε βούρδουλα που θέλετε ...

Διάβασα στο ΠΑΡΟΝ ότι πάνε να διαλύσουνε ΚΑΙ το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου, το πιό επιτυχημένο παγκοσμίως με αφορμή τη συνταξιοδότηση του Αλιβιζάτου. Η από πολύ μέσα πληροφόρηση μου, λέει ότι γενικώς αυτό το διαμάντι πάει γενικά γιά διάλυση. Ένας ένας οι πυλώνες του αποχωρούν γιά λόγους που μόνο η διοίκηση γνωρίζει και χιλιάδες καρδιοπαθείς νοιώθουν ανασφάλεια. Κάτι άκουσα γιά απολύσεις και απειλές απολύσεων και γενικά ένα κακό κλίμα που περνάει και σους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Ήδη άλλες ιδιωτικές κλινικές έχουν στήσει καρδιοχειρουργικές μονάδες με αποχωρήσαντα στελέχη του Κέντρου και τρίβουν τα χέρια τους. Το νου σου ρεμάλι Αβραμόπουλε. Το νου σου ! Το Ωνάσειο και τα μάτια σου όπως έλεγε και ο Κωνσταντάρας στην ταινία.

Θέλω να πω κάποια πράγματα γιά τους "Παραολυμπιακούς" όπως τους ονομάζουν και πείτε μου αν είμαι λάθος. Πρώτα από όλα γιατί "Παραολυμπιακοί" ; Προσωπικά δεν μου αρέσει η λέξη. Δεύτερον γιατί σε ξεχωριστές ημερομηνίες ; Ο ψωριάρης χώρια ; Και τρίτον γιατί όχι όλοι μαζί ; Τουλάχιστον όπου είναι εφικτό. Δεν μου αρέσει γενικά καθόλου αυτή η εικόνα και η νομιμοποίηση της περιθωριοποίησης.

Τα γάλατα των παιδιών κοστίζουν είκοσι ευρώ το κουτί της μικρής και πενήντα το κουτί του μικρού καθότι αντιαλεργικό. Τέλως πάντων αυτό το πληρώνει το ΙΚΑ. Το άλλο όμως ; Είκοσι ευρώ γιά ένα κουτί με σκόνη ; Έλεος ! Φώλια ακούς ; Γιά ψάξτο λίγο το θέμα. Κάτι γιά καρτέλ σου σφυρίξανε ;;; Πιό φτηνά κοστίζει η κοκαίνη ...

Μιά μεγάλη νίκη πέτυχε το φεμινιστικό κίνημα στη χώρα μας επί Νέας Δημοκρατίας. Οι γυναίκες απόκτησαν ίσα δικαιώματα με τους άντρες στις λαμογιές και στις κομπίνες. Επιτέλους γιατί το κίνημα είχε μείνει στις αξύριστες γάμπες και μασχάλες. Ξεβρωμίσαμε σύντροφοι !!!

Κάποιος πρέπει να πει στον Αλογοσκούφη ότι πέρα από τις λέξεις "ρουφάω", "πίνω", "στραγγίζω", "αρμέγω" υπάρχει και η λέξη "ανάπτυξη". You know ανάπτυξη George ; Αλλά τι να ξέρει ο πιό άσχετος υπουργός οικονομικών της ελληνικής ιστορίας ; Κάτσε ρε με την κιθάρα σου στην Ερμού να βγάλεις κανένα ευρώ καλύτερα. Οι δύο πάντως από τους τέσσερεις που θα πάνε τον Κωστάκη έχουν βρεθεί : Γιώργος και Θόδωρας. Για τις άλλες δύο θέσεις παίζουν πολλοί ξύλο αναμεταξύ τους. Ένας ένας παιδιά, όλοι θα τον κουβαλήσετε ...

Πολύ σκουπίδι και εφέτος στην ελληνική τηλεόραση. Όλοι δουλεύουν πλέον γιά να γαργαλήσουν τα χαμηλά ένστικτα του δείγματος της AGB αυτών των 1300 νοικοκυραίων που λαμβάνουν ως μίζα γιά να βάλουν το μηχανάκι τοστιέρες και μίξερ. Τα ίδια και τα ίδια, με μοναδική φωτεινή εξαίρεση την εκπομπή του Παπανώτα ("Μου έκλεψε τον άντρα μου η μανικιουρίστα") όπου συνδιάζεται άψογα η κοινωνιολογικοψυχολογική ανάλυση με την κονσομανσιόν. Τι δείγμα ... Δήγμα δε λες καλύτερα ;

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο η σημερινή και έγινε, μετά συγχωρήσεως, της πουτάνας στην Αθήνα. Του χρόνου γιά δοκιμάστε με "Μέρα ΜΕ Αυτοκίνητο" μπας και πρόκειται απλά γιά την αντιδραστικότητα του έλληνα ...

Πάω να βάλω την πιπίλα στη μικρή, κλαίει ...

4 ΜΙΛΗΣΑΝ:

Masterpcm 22 Σεπτεμβρίου 2008 στις 7:29 μ.μ.  

ΑΠΟΛΥΤΩΣ σωστός, σε όλα..
Εγκρίνω και επαυξάνω, κατά την λαϊκή ρήση.

Παλιότερα υπήρχαν προσχήματα, που ο λαός τα ονόμαζε φιλότιμο, λανθσμένα βεβαίως αλλά έτσι νόμιζε.
Σήμερα δεν χρειάζεται να νομίζομε τίποτα. Είμαστε απλώς ενα τσούρμο μαλάκες, με τον εαυτό μου μέσα, που τους κάναμε τα χατήρια. Προσωπικά από τις προηγούμενες εκλογές το έκοψα το γλυκό τους, να πάνε να ...κ΄νουν κανένα μπάνιο καλύτερα. Σε βόθρο, γεμάτο, εκεί που τους αρμόζει. Καθίκια ακαθάριστα...

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:01 π.μ.  

Σχετικα με τα blogs και τη δυναμη τους...
Ειναι γνωστο οτι ο Γιωργακης(σορρυ, Γιωργος) και το ΠΑΣΟΚ γενικοτερα το εχει πιασει το νοημα...και εχει αμολησει πρασινοbloggers(κατα το 80's πρασινοφρουροι)πανταχωθεν!

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2008 στις 2:35 π.μ.  

Όσον αφορά τα blogs, δεν ξέρω πόση είναι τελικά η δύναμη των Blogs, συνεχίζω να πιστεύω όμως ότι η δύναμη των επιχειρηματιών που διαχειρίζονται τα Ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζει να είναι πολύ μεγαλύτερη. Δεν είναι τυχαίο ότι το Mega επί μια εβδομάδα συζητά τις ίδιες δημοσκοπήσεις-και πάντα φυσικά βλέποντας τις από "οπτική" Πασόκ. Για να μην αναφέρω ότι ακόμη και για το Βατοπέιδο, όλοι προσπαθούν να περάσουν στα ψιλά ότι και επί Πασόκ κάτι κόλπα παίχτηκαν, κλπ. κλπ.
Τι περιμένεις από το επίπεδο της τηλέορασης γενικότερα;Εδώ πιο πολλές δηλώσεις του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ ακούγονται απ'ό,τι του ΚΚΕ και του Συνασπισμου.
Αφού αυτά θέλει ο "λαός".Άρτον και θεάματα.

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2008 στις 3:41 μ.μ.  

Συμφωνώ αγαπητέ φίλε.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP