4/7/08

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΣΟΒΑΡΑ


Έχουμε μιά εταιρεία που η ίδια ομολογεί ότι έχει χώσει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ σε μίζες. Άρα κάποιοι τα έχουν πάρει. Έγραψα και όχι μόνο εγώ ότι η υπόθεση πάει γιά κουκούλωμα. Λάθος. Το κουκούλωμα δεν θα γίνει τώρα και ήμουν και είστε είμαστε όλοι μας αφελείς. Έχει ήδη γίνει εν τη γεννέση του εγκλήματος.

Δηλαδή δεν είναι μαλάκες οι φίλοι μας οι πολιτικοί. Τα λεφτά έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς offshore εταιρειών που εδράζονται σε εξωτικά μέρη του παγκόσμιου χάρτη και στήνονται με μερικές ψωροχιλιάδες ευρώ, έναν δικηγόρο άντε και έναν λογιστή.

Οι εταιρείες αυτές δεν ανήκουν στον λαδωμένο ποντικό-πολιτικό. Ανήκουν σε άλλες offshore εταιρείες που ανήκουν σε άλλες και πάει λέγοντας, αν κατορθώσει κάποιος να ακολουθήσει τη διαδρομή θα φτάσει και στον πραγματικό ιδιοκτήτη. Κάτι βέβαια φύση αδύνατον λόγω των νόμων των εξωτικών αυτών χωρών που ανέφερα παραπάνω που αποτρέπουν κάτι τέτοιο ή αν θέλετε το κάνουν δύσκολο και τρομερά χρονοβόρο.

Οι χώρες αυτές προστατεύονται ως κόρες οφθαλμού από το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα διότι εκεί ξεπλένονται αμύθητα ποσά από παράνομες δραστηριότητες. Η μίζα αλλά και το έγκλημα γενικότερα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ελληνικό προσόν. Οι μίζες όπως έδειξε η υπόθεση SIEMENS είναι παγκόσμιο έθιμο. Σε όλη την υφήλιο τα έχωνε η καλή μας εταιρεία.

Το κουκούλωμα λοιπόν έχει ήδη γίνει. Οι εισαγγελείς δεν θα βρουν κανένα στοιχείο και ο καθένας θα μπορεί να λέει ότι θέλει αν τυχόν τον ακουμπήσει η δικαιοσύνη. Ότι τα έδωσε στο κόμμα, ότι του τα έδωσαν αλλά τους τα πέταξε στα μούτρα και τους είπε γιά ποιόν με περάσατε, ότι όλα είναι μέρος της προσπάθειας να πλήξουν το κωλοκόμμα που ανήκει και άλλα τέτοια ωραία και χαριτωμένα.

Το μπαλάκι τώρα φεύγει από τη δικαιοσύνη που εδώ στην Ελλάδα δεν είναι και πολύ τυφλή (βλέπε παραδικαστικό) και πάει σε μας. Το κουράγιο γιά επανάσταση δεν το έχουμε, μας έχουνε γονατίσει τα χρέη και τα έξοδα, μας μένει μόνο η μία και μόνη δύναμη που έχουμε. Η ψήφος.

Αν και δεν είμαι αισιόδοξος διότι όπως είπε κάποιος εδώ στη χώρα μας έχουμε έντεκα εκατομμύρια SIEMENS, απευθύνω μιά έκκληση και πάλι από αυτό εδώ το δημόσιο βήμα γιά τιμωρία όλου του ελληνικού πολιτικού συστήματος στις επόμενες εκλογές. Να κάνουμε αυτό που έκανε η Τουρκία πριν μερικά χρόνια και έστειλε στο πυρ το εξώτερο πολιτικούς όπως η Τσιλέρ ή ο Ετσεβίτ και τους εξαφάνισε από τον πολιτικό χάρτη επειδή ο τουρκικός λαός αηδίασε από την επιδεικτική χλιδή και την συστηματική ατιμωρησία των κυβερνήσεων Τανσού Τσιλέρ και Μπουλέντ Ετσεβίτ στέλνοντάς τους στα σπίτια τους.

Η απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας είναι πλέον δική μας υπόθεση.

4 ΜΙΛΗΣΑΝ:

Ανώνυμος 4 Ιουλίου 2008 στις 10:35 μ.μ.  

Συμφωνούν όλοι πως η ψήφος είναι ένα "όπλο" όμως πώς να τολμήση η κάθε κυρά-Μαρίκα να ρίξει μαύρο στο ΠΑΣΟΚ που την "τρούπωσε" από το παράθυρο στην Ολυμπιακή και την κόρη της (με πτυχία και μεταπτυχιακά και 6 χρόνια ανεργία) στο υπουργείο;

Δυστυχώς, όπως είπε ο Λαζόπουλος σε μια εκπομπή του, η μεγαλύτερη καταστροφή που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ (και την συνέχισαν ΟΛΑ τα κόμματα) είναι ότι ενστάλαξε στην κοινωνία, σε όλες τις τάξεις της, την νοοτροπία του βολέματος και του ρουσφετιού και εξαφάνισε την "αξιοκρατία" από κάθε λεξικό.

Επομένως, την επανάσταση πρέπει πρώτα να την κάνει ο καθένας μέσα του και μετά συλλογικά να ευελπιστούμε ότι ίσως κάποια μέρα να γίνει κάτι καλύτερο...

korinoskilo 6 Ιουλίου 2008 στις 8:52 μ.μ.  

δηλ πριν το '81 ( το 1981 εννοω) ειχαμε σοσιαλισμο σουηδιας στην ελλαδα????!!!!!!
δεν το ξερα !!!

εχω την εντυπωση οτι και το '21 ( το 1821) γινοταν τετοια ....
ειμουν μικρη βεβαια τοτε.... αλλα κατι θυμαμαι :Ρρρρρρρρρ

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2008 στις 9:09 π.μ.  

Φυσικά και δεν είχαμε σοσιαλισμό σουηδίας, απλά, το "ΠΑΣΟΚ της αλλαγής" που διατυμπανιζόταν τότε απέτυχε να φέρει ένα νέο (καλύτερο) πολιτικό και κοινωνικό ήθος.

korinoskilo 8 Ιουλίου 2008 στις 9:23 π.μ.  

εμεις ειμαστε ( ειμασταν) ετοιμοι ποτέ γι αυτες τις αλλαγες?

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP