1/7/08

23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ


Ξεκίνησε εχθές το 23ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Λαγονήσι. Αρχικά υπήρχε η σκέψη το συνέδριο να λάβει χώρα στο Πέραμα ώστε να τονωθεί η οικονομία της πολύπαθης περιοχής όμως τελικά επελέχθει το ακόμη πιό φτωχικό πιό μίζερο πιό καταθλιπτικό Λαγονήσι, τόπος στο παρελθόν εξορίας και βασανιστηρίων.

Γιά τη φιλοξενία του Συνεδρίου υπήρχαν δύο σκέψεις : Ή χύμα στην παραλία οκλαδόν με κιθάρα, κρασί και ελιά θρούμπα ή το ξενοδοχείο Γ' κατηγορίας GRAND RESORT LAGONISI. Τελικά λόγω ψύχρας επελέγει το ξενοδοχείο με βαριά καρδιά.

Γιά όσους δεν το γνωρίζουν Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί σήμερα διότι οι άλλοι ηγέτες έχουνε δουλειές δεν προλαβαίνουνε ενώ ο Γιωργάκης είναι πιό αραχτός και αναμένεται να είναι ακόμη γιά πολλά χρόνια.

«Η Σοσιαλιστική Διεθνής, η μεγαλύτερη μη κυβερνητική οργάνωση στον κόσμο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας και να αντέξει πάνω στα άβολα στρώματα του GRAND RESORT LAGONISI», τόνισε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα.

Όπως ανακοινώθηκε αναμένεται ότι θα συμμετέχουν 55 αρχηγοί σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, περίπου 25 ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, 8 εξέχουσες προσωπικότητες καθώς και δωδεκαμελές μπαλέτο. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει με ομιλία του Γ.Παπανδρέου, ενώ προσκεκλημένος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο τραγούδι ο Τάκης Μπινιάρης.

Η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης, η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, η κρίση στον τομέα των τροφίμων, η άνοδος της τιμής της τομάτας, καθώς και οι συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, θα βρεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα ελληνική και ξένη μουσική από τον Χάρη Καλαμποκάκη, ελληνικούς χορούς από το συγκρότημα «Ψηλορείτης» και τέλος συναυλία με τον Γιάννη Νικολάου (πρώην «Λαθρεπιβάτες») και τη Νατάσα Πρωτοπαπαδάκη («Οκτάβα»).

Το πρόγραμμα θα κλείσει με λαϊκή βραδιά από τον Αγάθωνα ποντιακό χορευτικό, αφιέρωμα με απαγγελίες στον Γ. Ρίτσο, ομιλία από τον Θανάση Σιμούλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ροκ συναυλία με τον Χριστόφορο Κροκίδη.

4 ΜΙΛΗΣΑΝ:

korinoskilo 3 Ιουλίου 2008 στις 1:07 π.μ.  

Θα σε μαλώσω…. Γιατί δεν είπες να πάμε να στήσουμε το τσαντίρι μας εκεί έξω από το ριζζζζορτ να δούμε τουλάχιστον τις συναυλίες και τα χορευτικα?:ρρρρ

Asshair Stylist 4 Ιουλίου 2008 στις 3:54 μ.μ.  

Δεν πρέπει να προκαλούμε με τη χλιδή μας τους σοσιαλιστάς.

Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2008 στις 12:24 π.μ.  

τι να προσθεσω εγω ο προβληματικος τα ειπες ολα μονο εκανες ενα ορθογραφικο λαθος το λι δεν το γραψες με ητα σοσιαληστας ειναι το ορθο

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:05 μ.μ.  

][...Εντάξει, τώρα τα έχω πάρει στο κρανίο!...Φιλαράκι αν είσαι άσχετος εμείς δεν σου φταίμε να μας ταλαιπωρείς. Δεν μπορείς κύριε, εν ονόματι ενός σκοτεινού χαβαλέ, να διαπομπεύεις και να διασύρεις ονόματα και υπολείψεις. Δεν είσαστε εσείς, τα χθεσινά αγριογούρουνα, που θα κρίνεται εμάς. Αλλά εμείς θα κρίνουμε εσάς και τον πολιτισμό σας...ωχ! σόρρυ...αυτό είναι γιά αλλού...παρ΄ όλα αυτά η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια. Θα σου έκανα μία ανάλυση γιά την Σοσιαληστρική Διεθνή τώρα, αλλά πολύ φοβούμαι ότι ομιλώ εις ώτα μη ακούωντα. Εσύ μόνο τους motorhead ακούς!...α! και αν θες να μάθεις, ο Γιωργάκης έχει κάνει και μπάφο και είναι και ντεθάς!...ναι, αμέ!...και σταμάτα να διαβάζεις τώρα γιατί παώ αλλού!...][

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP