22/8/08

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ OSMODERMA EREMITA


Η Osmoderma Eremita είναι ένα σπάνιο κολεόπτερο γνωστό και ως ερημίτης εξαιτίας του τρόπου ζωής του.

H Osmoderma eremita προστατεύεται εδώ και χρόνια από το νόμο σε πολλές χώρες και επίσης σε διεθνές επίπεδο με την σύμβαση της Βέρνης (Convention relative à la conservation de la vie sauvage et du milieu naturel de L'Europe. Bern, 19.IX.1979), που υπογράφτηκε από τη Ελλάδα το 1983. Σήμερα προστατεύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ.

Αν και η χώρα μας έχει υπογράψει την σύμβαση ωστόσο στην πραγματικότητα δεν έχει κάνει τίποτε γιά τη διάσωση του σπάνιου αυτού εντόμου. Από τη μία οι πυρκαγιές από την άλλη οι νοικοκυρές με τις παντόφλες συν κάποιους ανώμαλους που τις πιάνουν και τις βιάζουν, βάλε μέσα και το φλίτ και τους απρόσεκτους που τις πατάνε κατά λάθος έχουνε δεν έχουνε μείνει περίπου 137 από δαύτες και ζήτημα είναι.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι 14 από αυτές (το 10 % δηλαδή) είναι ομοφυλόφιλες οπότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι μειώνεται το ποσοστό αναπαραγωγής. Δύο να προσθέσουμε πάσχουν από προβλήματα στύσης και οκτώ από ολική ανικανότητα βάλε και μιά υπέργηρη χέσε μέσα δηλαδή.

Το ιστολόγιο ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ έχοντας πλήρη αίσθηση του τεράστιου αυτού οικολογικού προβλήματος αλλά και εγκλήματος όπως άνετα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, ξεκινά καμπάνια με τίτλο ΣΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ OSMODERMA EREMITA ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΙΤΑ.

Σας καλούμε δε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Τουρισμού και όχι τυχαία εκεί, μιάς και μάθαμε ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είχε σκοτώσει πρίν από κάτι μέρες μιά Eremita στην Μύκονο με το σαμπώ του μέσα στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο και τις έκανε 137 από 138. (Όχι ο ίδιος αλλά ο σωματοφύλακας του κατ΄εντόλην του).

Η ημερομηνία και η ώρα της συγκέντρωσης θα συζητηθεί στην Επιτροπή Αγώνα και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω. Χορηγός το κρουασάν MOLTO (Save the Osmoderma Eremita αδερφέ).

4 ΜΙΛΗΣΑΝ:

Stepas 8 Ιουνίου 2008 στις 12:30 π.μ.  

To blog μας προσχωρεί ασυζητητί στην προσπάθεια διάσωσης του άτυχου εντόμου.

Asshair Stylist 8 Ιουνίου 2008 στις 12:28 μ.μ.  

Ευχαριστώ τον Στέπα, δακρύζω και περιμένω κι άλλους να προσχωρήσουν.

Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2008 στις 1:02 π.μ.  

και εγω μαζι σας ορε

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:18 π.μ.  

][ Με αίσθημα ευθύνης και δάκρυα στα μάτια προσχωρώ σε αυτή την κίνηση. Θέλω να δηλώσω, με τον πιό κατηγοριματικό τρόπο, ότι στον αγώνα αυτό θέτω στην διάθεσή σας όλο τον εξοπλισμό του μαγαζιού μου...έχω γραφείο τελετών!...Save the Osmoderma Eremita...& Γκοντ σέιβ δε κουήν! ][

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP