8/6/08

ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ EURO 2008 ΣΤΗΝ ΝΕΤ


Έκατσα σήμερα να δω ΕΛΒΕΤΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ, πατάω ΝΕΤ στο κουμπί Νο 2 του τηλεκοντρόλ και βλέπω κάτι που έμοιαζε εικόνα μασημένης βιντεοταινίας, είπα να, σε λίγο θα πεταχτεί και ο Σταμάτης ο Γαρδέλης από το κόρνερ.

Αφού συνέρχομαι από το τεχνολογικό αυτό σοκ θυμάμαι τον ARION, όπου ARION βάλτε ψηφιακός δορυφορικός δέκτης. Τρέχω ίντερνετ μπαίνω liveonsat.com και βλέπω που παίζει στην υφήλιο και σε ποιά κανάλια ελεύθερα (FTA) το EURO 2008.

Δύο οι επιλογές στις οποίες κατέληξα. Μία το Γερμανικό ZDF με την κρυστάλινη εικόνα και τα ενημερωτικά γραφικά στις εκτελέσεις φάουλ (απόσταση από το τέρμα, κλπ), την επιλογή τριών ήχων μετάδοσης και γερμανικούς υπότιτλους (αν θέλεις τους αφαιρείς), εικόνα 16:9 με ανάλυση τέτοια ώστε να βλέπεις μέχρι και το γρασίδι κάτω ανάγλυφο ή τα νούμερα στις φανέλες στα μακρινά πλάνα. Στα αρνητικά αν μπορούμε να πούμε ο γερμανός σπίκερ, η γλώσσα δηλαδή που δεν ακούγεται ευχάριστα στα ελληνικά αυτιά. Ξέχασα να σας αναφέρω ότι το ZDF το βρίσκεις στον ASTRA στις 19.2 μοίρες.

Η άλλη επιλογή τώρα είναι τα STREAM του BBC στον ASTRA 2A στις 28.2 όπου εκεί έχουμε σε ένα κανάλι μετάδοση του αγώνα, σε δεύτερο κανάλι τα καλύτερα στιγμιότυπα να παίζουν συνεχώς και σε άλλο ο σχολιασμός. Μπορεί να υπάρξουν και άλλα κανάλια με πχ εικόνες από τον πάγκο τις εξέδρες ή τα αποδυτήρια. Πολύ καλή επιλογή ειδικά αν σας αρέσει το αγγλικό σπικάζ που πάντα κάνει ακόμη και τον πιό βαρετό αγώνα συναρπαστικό. Υστερεί κάπως σε σχέση με το ZDF στην ποιότητα της εικόνας.

Γιά να μπορέσετε να τα δείτε αυτά χρειάζεστε έναν δορυφορικό δέκτη και ένα πιάτο με μοτεράκι, πιστεύω με 150-200 ευρώ καθαρίζετε. Φυσικά και μιά καλή τηλεόραση LCD ή PLASMA άνω των 40 ιντσών.

Υπάρχει και μιά τρίτη επιλογή κάπως ακριβότερη, χρειάζεστε απλά έναν δέκτη HD και μπορείτε να παρακολουθήσετε τζάμπα σε υψηλή ευκρίνεια το EURO 2008 στο BBC HD στον ASTRA 2A. Νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά της η επιλογή αυτή, άλλωστε οι τιμές των HD δορυφορικών δεκτών έχουν πέσει αρκετά τον τελευταίο καιρό.

Πάντως η ποιότητα εικόνας του ZDF είναι ασύγκριτη, είναι η δικιά μου επιλογή, εκεί είδα το περασμένο EURO που σημαίνει ότι τελικά ήταν ΚΑΙ γουρλίδικο !

Καλές θεάσεις και καλή επιτυχία στην Εθνική μας !

1 ΜΙΛΗΣΑΝ:

ndimos 18 Ιουνίου 2008 στις 2:57 π.μ.  

Πες τα ρε φίλε. Είναι απράδεκτη η ελληνική τηλεόραση στο σύνολό της. Όχι μόνο η ΝΕΤ. Και σαν να μην φτάνει η εικόνα, πάντως, έχεις και το Βερνίκο να σου μεταδίδει τον αγώνα!!!! Παναγία μου βοήθεια!

Μόνο ο ΣΚΑΪ κάτι πάει να κάνει, αφού εκπέμπει σε καλύτερη ποίοτητα...


http://super-nova3.blogspot.com/

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP