17/6/08

ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΠΟΤΕ


Τριγυρίζω στα blogs, σε ιστοσελίδες, κάνω ζάπινγκ στην τηλεόραση καθώς και στα ξένα δορυφορικά δίκτυα, διαβάζω εφημερίδες, ακούω ραδιόφωνο αλλά φεύ ! Τίποτε !

Η είδηση δεν βρίσκεται πουθενά όσο κι αν ψάχνω. Θέλω να πω ο ποιητής ότι η είδηση δεν δημοσιεύεται. Η είδηση παράγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες από κάποιους που συζητούν γιά τις τύχες μας χαμηλόφωνα, παράγεται σε σκοτεινές γωνιές από σκοτεινούς τύπους, παράγεται σε φορολογικούς παραδείσους σε τροπικά νησιά από κωλοπετσωμένους λογιστές και δικηγόρους, παράγεται από πουλημένους δημοσιογράφους σε βρώμικες συναλλαγές με την εξουσία και το κεφάλαιο, παράγεται από διεφθαρμένους πολιτικούς, άπληστους κρατικούς αξιωματούχους και αδίστακτους δημόσιους υπάλληλους, παράγεται από πρεζοχοντρέμπορες πάνω σε γιώτ, θαλαμηγούς και καμουφλαρισμένα φορτηγά πλοία, παράγεται από τρύπιους μπάτσους, πληρωμένους δολοφόνους και τους εντολείς τους, παράγεται από μιλημένους δικαστικούς λειτουργούς, τέλως πάντων παράγεται από κάποιους και εκεί όπου δεν θα βρίσκεται κανένα ηθικό στοιχείο γιά να την καταγράψει και να την κάνει γνωστή στον κόσμο.

Έτσι εσύ κι εγώ και όλοι μας απλά θα ζούμε με τις υποψίες, τα κουτσομπολιά και τις φήμες, θα βλέπουμε κάποιον καπνό αλλά τη φωτιά ποτέ.

Μιά τέλεια εικονική πραγματικότητα, στην οποία τα λαμόγια την βγάζουν πάντα λάδι και καθαρή κι εμείς οι μαλάκες μπαίνουμε φυλακή ή μας παίρνουν μέχρι και τα σώβρακα για χρέη μερικών ευρώ.

Εγώ ένα πιστεύω : είδηση είναι αυτό που φαντάζεσαι-υποπτεύεσαι και ακόμη χειρότερα ...

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP